small advertisement

Friday, May 27, 2016

I'm not happy with the current situation. Specific, workplace.

Sejak Februari lepas, one of our team members resigned. Balik kampung di Sabah. Team members kitorang, 4orang je. Bila dah sorang berenti, tinggal tiga. Keja boleh diagihkan lagi tapi bila nk cuti panjang, memang bermasalah. Someone memang kena OT.

Lepas tu, minggu lepas, sorang lagi berenti. Tak tahan dengan management, takde apa-apa inisiatif pun nak hire orang baru. Tapi sebabkan dia adalah team leader, nak tak nak management memang kena keluarkan iklan, cari orang baru.

This coming Monday, ada 2 orang baru masuk. Masing-masing menggantikan tempat yg kosong tu la. Salah seorang tu, muka memang familiar even though tak pernah berkawan. Sorry but dari awal nampak dia ni, memang tk pernah berkenan dgn perangai dia. Berkenan lagi ngan adik dia. Oh ya both perempuan. So jangan pikir rasa kita nak menggatal pulak ye.

Mungkin jugak aku takut nak adapt dengan orang baru. Yela. dari last April 2015, sampai sekarang, muka-muka kat management tu, bertukar-tukar. Kalau setakat tukar muka je takpe. Tapi vision dan objective sekali bertukar. Kita yg dekat level bawah ni, dok pening nak melayan cara diorang. Setiap kali tu jugak, SOP update baru. Itu tak campur dengan keadaan buyers tu semua. Yg mana dia berkenan, dia tk kacau. Yg mana dia tk berkenan, abis dia nak rombak.

Harapnya apa yg aku pikir secara negatif untuk new co-worker tu bertukar jadi positif. Tak larat dh kotttt... Ikutkan memang nk tuka kerja, tapi keadaan plak tk mengizinkan.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Hello!