small advertisement

Tuesday, March 24, 2015

pendendam

Kebelakangan ini, aku mulai perasan yang sebenarnya hati aku adalah pendendam. 

Selagi aku tak terasa hati dengan orang tu, selagi aku rasa ok dengan kerenah dan perangai orang tu, keadaan semua ok. Mungkin aku tak ingat lansung, ada salah orang tu dengan aku. Sikit pun tak. 

Tapi sekali aku dah terasa hati, sekali aku dah ingat kata-kata sumbang yang pernah kau lontarkan kat aku, sepuluh tahun lagi pun aku boleh ingat. Dalam tempoh tu jugak, selagi aku tak dapat apa-apa ucapan maaf ataupun kau maintain perangai macam tu lagi, memang sikit pun aku tak diskaun perasaan dendam tu.

Aku hati fragile. Cakap maaf betul-betul, tak buat lagi dah, aku boleh lupakan silap kau. Senang je nak pujuk tapi jangan diambil kesempatan pulak.

Hanya kerana aku berlembut, hanya kerana aku masih cakap seperti biasa dengan kau, hanya kerana aku masih melayan karekter kau tu, tak bermaksud aku masih ok dan suka dengan kau tau. Sebab aku percaya kifarah. Setiap apa yang terjadi pasti ada hikmah dan balasannya. Samada sebenarnya untuk aku ataupun kau sendiri.

Aku harap kau jangan nak ulang perangai bodoh kau lagi. Sesuka hati nak melenting, sesuka hati nak melantang, sesuka hati nak ngamuk. Ikut rasa, binasa kau tau. 

Dan jangan kau cakap kau selalu ingat Tuhan tatkala lidah kau mudah memaki hamun orang sekeliling kau seperti kau tiada Tuhan. 

Saturday, March 21, 2015

Attached

Recently, makin banyak hal yg buat aku terasa ati. Either aku memang berubah jadi cepat sentap ataupun sebenarnya they never concerned about my feeling at all.

Foremost, ade seseorang berjanji, from past few years, sampai sekarang belum laksanakan janji. Dan bukan seorang, tapi ramai. For past few years jugak, having thought that aku ni part of the team. But rupanya just came to know, I was an outsider all the time. Mulut kata we are a team but no. And might be forever to be true. Earlier, everything can be share together but rupanya, apa yang dioffer masa tu, boleh dipakai masa tu je. Kalau dia kata, amikla terus. Yang sebenarnya, pakai masa tu je, dah settle bagi balik. Bukan pakai terus ye.

Dia ni jenis cakap tak serupa bikin. And best part ialah, dia suka mintak orang untuk terima dia seadanya but never tolerate pun keadaan orang lain. Dia cuma concern hal dia je.

I would like to walk away from orang macam ni. Nak sangat, sebab u would not get any respect dari orang macam ni, and might be your backstabber later tapi somehow I'm attached with someone yang attached dengan dia jugak.

There were nothing nice memories dengan orang ni even one single thing but kenala jugak melayan. Kang sentap. Dia boleh buat sentap, tapi kita sentap dia tak kisah.

I just take it as one of my challenge, accept it as my kifarah perhaps.