small advertisement

Thursday, December 05, 2013

smartphone free dari myeg - tak dapat lagi

Dalam bulan sembilan aritu, aku dapat email dari myeg, tentang pemberian percuma smartphone dengan menggunakan skim rebat pakej komunikasi belia. Memandangkan masa tu, henfon aku start buat hal, dengan perangai on-off ikut suka hati dia, perangai tunjuk memory full padahal apa pun tak install, maka email tu menunjukkan suatu cahaya yang menuju harapan menggunung, memiliki sebuah smartphone. Gitu jah oi...



Dengan semangat berkobar-kobar, aku pun register dengan harapan dapatla smartphone tu secepat mungkin. Tapi sampai ke minggu lepas, barulah aku dapat call daripada myeg. Masa tu harapan tak lagi tak lagi menggunung. Sebaik dapat call daripada myeg, mencanak balik pulak harapan tu. Hahaha *apelah ayat kau jah oi*

Masa dia call, aku tengah batuk-batuk. Tak sehat. Memang bukan nak mood sangat nak bercakap. Seingat aku, dia cuma mengucapkan tahniah sebab permohonan berjaya dan dia perlukan fotocopy IC depan belakang untuk proses seterusnya, hantar dekat email dia. Kan semangat tengah mencanak, cepat-cepat aku scan IC aku, hantar dekat dia. Dan smartphone tu?

Dah seminggu berlalu. Smartphone tak dapat lagi. Harapan tak menggunung lagi. Pun makin menurun bila aku check status permohonan aku kat myeg tu tadi.


Apekah maksud partially approved tu? Boleh pulak separuh lulus separuh lagi tak kan. Hmm, biarkan jelah. Kalau ada rezeki smartphone tu dengan aku, In Shaa Allah ada nanti. Lama sangat dah menunggu ni. Memang bukan mood lagi dah. 

Tapi ada siapa-siapa yang dah dapat smartphone tu dari myeg? Yang apply cam aku jugak. Kalau ada, sharelah apa yang patut. Memang lama camtu ke prosesnya. Ataupun dengan cara macamana myeg nak bagi smartphone tu.

 Eh. Sakit pulak ati kite nih

Update pada 6/12/13:


Dapat sms dari 66688, mintak hantar copy IC kat myeg. Brape kali nak hantar da....

Update pada 13/12/13:



Dah approved. Mesti tertanya-tanya, setiap hari ke aku check status, kan? Takla rajin macam tu sangat tapi sebab aku dapat email dari celcom, nama aku dah didaftarkan bawah celcom. Mula-mula terkejut, tapi bila ingatkan yang pakej belia ni datang sekali dengan prepaid celcom, terus aku check status.

Jom tunggu lagi~~~

24 comments:

  1. wow! what kind of smartphone? cap apa?

    ReplyDelete
  2. cap ninetology. model yang mana aku tak pasti. sebab belum pasti sapa yang dh dapat

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. tak silap aku ninetology ni malaysia punya kan?

    dapat nanti kau entry eh. aku nak nengok.

    ReplyDelete
  5. Yezza! Malaysia punya. Ninetology pn best jugk tp certain model

    ReplyDelete
  6. Hi. Sy apply bulan june '13. 22 oct 13 dia call yg sy n husband dpt hp ni. 22hb sy email ic copy. 26hb dia reply ic copy xclear n sy resubmit ic copy kami berdua. Status waktu masih partially approved. Last week 2 dec status da tukar jadi approved. Tp hp masih xdpt lg. hehe

    ReplyDelete
  7. call aje la cepat sket. sms ni lambat la.

    ReplyDelete
  8. Haha. Ada kawan yang apply sama-sama, tapi status NEW. Macamane tuh.. Dia lagi frust. Hahaha. Nway, email dh, cl pn dh. Normal reply, tgh proses lagi. Benda free, byk sket prosedurnya kot! :P

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Baru dapat panggilan talifon dari MYEG, dorg akan hantar byhand isnin nie 06/01/2014..

    ReplyDelete
  11. wah... cool! hrap2 dpt dlm minggu ni. lama sgt dh menunggu ni. kalau dh dpt, jgn lupa share!

    ReplyDelete
  12. Alright..... Kalau betul esok dapat saya share...

    ReplyDelete
  13. farhan, ko dah dpt blom smartphone tu??

    ReplyDelete
  14. da dpt ke phone tu??? knpe lame sgt processnye???

    ReplyDelete
  15. saya pun sama. yang buat risau, sebab saya dah kasi salinan ic. rasa cuak jugak. tak dapat apa pun lagi. =/

    ReplyDelete
  16. saya baru dpt phone tu tadi, myeg hantar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hp aper yg dier bg????

      Delete
  17. belum dpt lagi :( mcm mane check ni ????

    ReplyDelete
  18. puas hati g ambil sendiri kat MYEG.. Nak tggu pos bile ntah..
    Lot 1.06, Level 1,
    KPMG Tower, No. 8, First Avenue,
    Persiaran Bandar Utama,
    Bandar Utama,
    47800 Petaling Jaya, Selangor

    ReplyDelete
  19. Siapa yg dah dapat phone tu, Myeg bagi phone model apa? tq

    ReplyDelete
  20. PHONE DA DAPAT...NINETOLOGY BLACK PEARL (MINI)

    ReplyDelete
  21. Hai just nak share, tadi my eg baru call suruh collect hp tu.. Sy pun tak pernah dgr ninetology brand apa..

    ReplyDelete
  22. Eh.. kes sama ngan saya.. baru jek update entry blog psl bende ni tadi.. dpt emel bln 9 gak, tp dpt fon nyer harini. itupon die kol suh dtg ambil sdri kat MyEG... huhu

    ReplyDelete

Hello!