small advertisement

Friday, November 01, 2013

jam brand Playwatch

Alhamdulillah, bertambah koleksi jam lagi. Suke sangat. Aku memang suka kumpul-kumpul jam. Takla berpuluh-puluh utas jam, tapi boleh la nak tukar setiap hari.

Semalam, tempat kerja partime buat celebration makan-makan sempena Deepavali. Tiap-tiap events macam ni, pastinya ada surprise. Dah tentu semua co-worker termasuk aku, cuba meneka-neka apa yang kami akan dapat kali ni. Macam raya aidilfitri yang lepas, kami setiap seorang dapat sebakul hamper makanan, yang mengandungi air botol jus, laici tin, keropok, biskut raya, dan macam-macam lagi la. Kiranya company dah allocate dalam RM100 macam tu setiap sorang.

So, dalam celebration semalam, lepas je siap makan, terus menuju kat manager, amik hadiah celebration. Dan kali ni, kami dapat adiah seutas jam setiap seorang.

 

Memula ramai yang ingat jam ni, jam murah. Sama la dengan aku pun, sebab masa tu tak sempat nak membelek lagi. Tapi bila dah membelek, jam ni unik, sebab totally cover dengan rubber. Kalau nak tukar bateri, kena keluarkan muka jam dari badan dia tu. Kalau jam murah, takkan la ada gerenti untuk 24bulan kan. Jam yang aku beli dalam RM100 lebih pun gerenti setahun je. 


Jadi aku pun google Playwatch ni, untuk cari yang local tapi tak kejumpaanye pun. Tapi, untuk international, ini resultnya.


*klik gamba untuk besarkan*

Kelasss kan u olls! Kalau tengok harga dekat website tu, 49.90 euro which is kalau convert ke ringgit Malaysia sama dengan RM220 setiap satu. Mahal tapi still wonder, berapa company allocate bajet deepavali untuk setiap sorang kali ni. Takkan sampai RM200 kot, even beli banyak, berapa banyak diskaun yang boleh dapat kan. 

Tak kisah la u olls! Asalkan ade jam baru.. Alhamdulillah, syukur-syukur!


*si dia pun bakal dapat jugak, tak confirm lagi kaler ape. harap dapat sama kaler, baru la geng!*




Update:
Si dia dapat jam Playwatch kaler turquoise. Jadi nanti tukar sama suka, si dia amik yang itam, dan aku amik yang turqoise :)



2 comments:

  1. bes nya dpt adiah. bagus kan company ni..ada kerja kosong tak? :))

    ReplyDelete
  2. sentiasa ade! mehla kak. hehe. keje partime, gaji bole btingkek2!

    ReplyDelete

Hello!