small advertisement

Friday, October 11, 2013

stalker di fesbuk

Aku bukan lah stalker tapi sejak wujudnya fesbuk ni, aku cenderung untuk menjadi stalker orang, stalk apa yang kawan-kawan aku ni buat, update itu, update ini. Ouh, thanks news feed. You help me alot! *sigh!*

Kadang-kadang tu, memang terasa busy body. Busy body sangat sampai sibuk je nak tanya yang tu yang ni. Tapi tula, sometimes bila sibuk tanya yang tu yang ni, maybe kita get closer dengan orang yang kita sibuk komen tu ataupun jadi annoying. So aku pun beware apa yang aku nak tanya dan komen. Taknak melukakan hati atau buat orang tu sentap. Itu bila ada mood la.

Ce kalau masa takde mood?

Masa takde mood, scroll atas bawah, belek apa yang patut, pastu dapat mood balik jadi stalker, klik yang tu yang ni, sebab nak jadi busy body lagi. Astagfirullah... Apa nak jadi ni, keja nak stalk. Nampak kat situ, tetiba dah apply kerja jadi stalker. Haha

Tapi kan, dalam dok membelek fesbuk, aku nak jugak check profile orang tu. Saje nak tengok, awek baru lagi ke. Ni awek yang mana pulak. Apa pulak yang orang tu cuba kikis dari awek tu. Motif? Entah, kepuasan kot celah mana tah agaknya. Cuma aku bersyukur, aku bukan lagi dengan dia. Aku tak lagi dengan orang yang rajin mempergunakan barang dan duit aku. Sesekali, terasa nak tolong menyelamatkan awek yang bersama orang tu, tapi dah tentu perempuan tu takkan percaya aku. Automatik aku akan jadi watak antogonis. Heh!

Tapi kan... *bape punya tapi la*, kalau aku nak list awek-awek orang tu yang aku tau kot fesbuk, pergh. Berderet wey! Padahal baru 2 tahun aku takde pape dengan dia. Memang macam tukar baju je dia buat. Memang aku nak doa tak baik je untuk dia tapi pikir-pikir balik, Allah lagi tahu apa yang nak dibuat dengan orang macam tu. Allah lagi tau apa balasan yang akan dia hadap kelak. Aku takut kalau aku doa yang bukan-bukan, aku pulak yang dapat tempias balik. Jangan main-main apa yang korang doa tau.

Untuk elak dari jadi stalker kat fesbuk, meh kita jadi stalker kat blog. Jom blogwalking! :)

No comments:

Post a Comment

Hello!