small advertisement

Thursday, October 10, 2013

events with pictures

Daripada pagi sampai ke saat ni, aku dah pun bukak page untuk create post baru, dok berfikir-fikir, apa yang nak ditaipkan kat post ni. Dan apa yang aku taip saat ini adalah, "Daripada pagi sampai ke saat ni, aku dah pun bukak page untuk create post baru, dok berfikir-fikir, apa yang nak ditaipkan kat post ni. Dan apa yang aku taip saat ini adalah,"

Nampak tak keserabutan, sampai boleh dok ulang ayat yang sama berkali-kali.

Finally.... *finally la sangat, kalau baru nak mula meluahkan perasaan* Aku nak share tentang aktiviti-aktiviti yang aku involve setakat baru 2 bulan bekerja di tempat baru. Entah kenapa aku ada 'pemanis' kat sini. Or maybe, sebab nampak aku tak kisah join untuk first event, so diorang ingat untuk event lain pun, aku tak kisah jugak.

Untuk first event, aku jadi assistant locater. Kononnya la. Tapi task lebih dari tu, sebab aku kemaskan area untuk hidang makan, angkat dan hidang makan kat meja buffet, make sure keadaan dalam terkawal. Dahla aku masih baru masa tu, nak sesuka panggil orang pun tak tau nama. Hiks!


Selepas beberapa minggu pulak, aku dijemput untuk jadi coordinator pada recruitment day untuk dua hari. Yerp, very glad to be part of the family now. Sebab dengan adanya event, aku mudah bergaul mesra dengan ahli-ahli famili baru ni.


Dengan secara tak semena-mena, networking makin meluas. Dua minggu lepas tu pulak, aku join trip bas sekolah anak-anak staff. Kesnya sebab salah seorang staff tak dapat hadir ke trip tu, jadi diorang mintak aku gantikan. Sweet kan. Once orang dah kenal dan percaya, senang je nama aku jadi sebutan untuk event.


Next, ada event yang menanti tapi aku pulak tak dapat bertugas sebab kena bertugas di ofis masa tu. Event yang diorang nak buat ni dekat luar ofis. Anyhow, dengan pengalaman ni, buatkan I got good networking dan I dah jadi most wanted yo! *pfftttt!*




No comments:

Post a Comment

Hello!