small advertisement

Monday, August 19, 2013

rezeki Ramadhan Syawal

Mood nak bershopping, mood nak travelling bergelodak dalam jiwa. Bergelodak sangat sampai rasa esok lusa nak amik flight pegi travel. Macamana pun, kena ignore perasaan tu. Fokuskan apa yang lebih utama. Fokus apa yang aku nak buat yang sebenar-benarnya tu.

Alhamdulillah, bulan ni dikatakan bulan rezeki. Bulan ni mula masuk kerja tempat baru. Bulan ni jugak tak putus-putus duit poket, hasil jual kuih raya dengan handbag. Bulan ni jugak, ramai yang bermurah hati belanja makan minum yang datangnya dari personal treat sampailah open house.

Pengajaran, berbanyaklah sedekah dengan hati yang ikhlas walaupun sekadar sekuntum senyuman. Berbuat baik dengan makhluk sekeliling, tak kira manusia atau haiwan mahupun tumbuhan, sebab mereka ini yang mendoakan kesejahteraan kita.

Iyap, I am more down to earth compare to earlier. Sebab macamana sombong pun takburnya kita, rezeki tu semua dari Allah. Dan kita tetap berbalik kepada-Nya juga nanti


1 comment:

Hello!