small advertisement

Monday, August 13, 2012

Gear Tiga

Apa perasaan korang bila boifren korang crita yang masa dia belajar drive kereta tu, dia cuma tau gear satu ngan dua je. Sebabnye, bile trainer tu suruh masuk gear ketiga, boifren tu bagi signal dan berenti tepi jalan, tanya macamana nak masuk gear tiga tu.

Adoy! Gelak terkikih-kikih aku dengar crita si dia masa tu.

"Ni mesti kes selalu naik kete gear auto kan, tak penah naik kete gear manual. Heheheee"

So... Dah nampak dah kesannya kalau terlalu biasakan dengan kereta gear auto ni. Kesian kekasih ati saye ni..kihkih

Sunday, August 12, 2012

Beauty & Frown

Tadi tengahari, jiran rumah sebelah datang umah, buat bahulu sama-sama dengan tok. Aku cuma sebagai penonton je, taknak masuk campur buat. Nanti bahulu tak jadi, aku jugak yang disalahkan. Tapi sekali-sekali ada la aku sembang dengan aunty tu.

Part yang aku nak tergelak bila aku dengar compliment dari aunty ni. Compliment okeh, kembang bontot masa tu.

U're very beauty. But I'm so sorry, U still have your weakness which is U like to make frown face. My sons also like you, few times said, "I never knew that next to our house got awek. This Malay guy very blind if don't see her got that beauty"

Out of sudden keluar statement camtu.. Haha. Apekah aunty? Ape motif? Mujur india, jadi aku rasa mungkin takda konspirasi di situ. *mungkin?*

Aunty, what do u want to eat this evening. I belanja U. Hehee~~ *actually, lepas tu terus aku diam. Dah tak cakap dengan jiran aku tuh. Blur.. APTB aku nih kan... Adoyai*

Saturday, August 11, 2012

raya advance!

For this becoming raya yang lagi seminggu ni, I would not celebrate it at hometown, at least on the first few day raya. Tahun ni, aku decide untuk sambut di tempat kerja. Boleh macam tu. Jadi pakai baju raya di tempat kerja sambil-sambil attend customer. Heh. Sebab?

Haah, aku merajuk. Merajuk dan sakit hati dengan a person yang busy body pasal life aku ni, yang seboleh-boleh nak dig out everything yang buruk-buruk pasal aku. Well, aku cuma anggap, i am way better from that person. Sebab tu dia jadi camtu. *try to be positive as I can*

 Walau merajuk camne pun, aku dah pun kat kampung sekarang ni, tolong tok siapkan seberapa yang boleh untuk raya nanti. Macam semalam, aku dah pun carikan daun palas untuk dibuatkan ketupat nanti. Masa yang sama, aku amik kesempatan, cari kacang ketupat dengan santan untuk aku 'beraya' dulu. At least, takdela kempunan sangat masa raya pertama nanti kan. Hehe..

Kuih samperit, dodol semua pun dah beli. Memang merasa cam nak raya esok dah. Haha. Nama pun buat persiapan advance, raya pun dah siap advance. Nanti ni pulak, nak gi bayar zakat fitrah dengan cari daging batang pinang plak.

Hmm, sepatutnya orang lain yang bayarkan zakat fitrah untuk tok, tapi aku juga yang kena buat. Redha je la bila orang dah bagi tanggungjawab camtu dekat aku. Untungla untuk kawan-kawan yang diluar sana, yang mana ayah tolong bayarkan zakat fitrah masa masih bujang, dan bila dah berkahwin, suami plak tolong bayarkan. Alhamdulillah~

Okla, malas nak emosional sangat.. Nanti APTB!

Wednesday, August 01, 2012

He comfort me

Everytime it comes to problem, i will be little big down.. My mood will change out of sudden from being cheerful to coldheart or pls-dont-talk-to-me mood. I really don't mind to keep the problem to myself. And actually, I always keep my problem to myself until you may don't know what the hell is playing around in my mind.

But when I met him (my boy), I can't keep to myself anymore. He will try to dig it out until he got the answers. And yes, it will take time to reveal thou. :) The feeling when I have to reveal the secret (which is the problem), at first, I felt dissapointed. Why I must let him know about the problem, whenever the problem is caused by me indeed.

Then, the way he try to dig it out, the way he listened to my problem, seem like he cares me much. At the same time, I feel like I have let it out and the burden is not that bad as I see it. He helped me to brainstorm, to share ideas to overcome the problem. More to sharing is caring. Yerp, the popular quote nowadays. :)

Thanks dear, to come and to comfort me always. Thanks also coz to let your ear to hear all those nonsense from me. Thanks coz accept me whoever I am even I am not perfect for you.

And...

Thanks for care and loving me so much :)