small advertisement

Sunday, April 11, 2010

aku pandai bawak keta!~ ;)

Dah dua tiga arini, aku asyik geleng-geleng kepala bila tengok pemandu ketenya adalah perempuan. Bukan nak kondem. Tapi, secara hakikatnya, hanya kerana nila setitik rosak susu sebelanga. (tolong bayangkan cam aku ni jadi pemidato ye, wahahaa)

Aritu, aku tengok ada satu keta tu parking senget. Bukan setakat senget, setengah badan keta terkeluar sampai ke jalan besar. Bila belek-belek, drivernya pompuan. Alahai.

Tengah syok-syok drive atas jalan highway, keta depan aku break mengejut. Ingatkan ada kucing melintas ke apa. Tup-tup, sebab nak tukar amik lorong kiri. Ni jalan highway, takde junction. Drivernya? Pompuan. Alahai lagi...

Kalau nak kluar simpang tu, tolongla bagi signal. Jangan main redah keluar je. Mujur sempat break. Kalau tak? Bertambah parut-parut yang sedia ada ni. Driver? Sorry to say, perempuan. *speechless*

Lepas je jadi kes-kes macam atas ni, aku cepat-cepat check keta diorang tu, ada tampal sticker P atau tak. Kalau ada, aku kecualikan. Tapi kalau takde, sorry. Aku memang bengang.

Kalau dulu, aku marah benar bila lelaki komen pompuan tak reti bawak keta. Tapi sekarang ni, aku dah malas nak pertahankan. Sebab baru nak pertahankan, dah jadi balik benda yang kurang menarik kat depan mata. Cuma satu benda yang aku dah usahakan dan tunjuk sekarang ni. Aku jadi pemandu yang berhemah. Tunjuk yang pompuan pun pandai bawak keta tau.

Bukan nak bangga sangat, tapi selalu sangat aku diberi kepercayaan untuk jadi driver orang. Kadang-kadang tu, ada jugak jadi driver untuk encik bf. Aku pandai side parking, parking pakai bontot tapi pakai gear auto la. Kalau atas highway plak, pernah speedo sampai 140km/j padahal bawak kete kecik je. Cuma kalau time aku tengah emo tu, sila berhati-hati ye. Mungkin anda terpaksa pegang pintu keta tu elok-elok k. Hahahahaaa.



meza:....... awak, kalau saya ada keta VW Golf, lagi saya pandai bawak keta. ;)

5 comments:

  1. meza, aku x pndai side parking.. x pndai parking bontot.. kecik ati tawww.. huhu..
    tp xpe.. aku sedar aku x pndai.. so aku x wat n x nyusahkn org len.. ;)

    ReplyDelete
  2. alahai. sorry nat. bukn tujuan aku nk buat org trasa ati. sorry again.
    yg penting tk nyusahkan org lain. aku tgok ko bwk kete ok je. tah2 terer dr aku

    ReplyDelete
  3. hahaha.. pndai la ko nk cover ekk.. xpe2, x kicik ati laa.. saje jek.. huhu..

    ReplyDelete
  4. hmm aku rase aku pandai bwk kete. wakaka puji diri sendiri tak thn. mmg bengang bile org kate pmpn tak reti bwk kete tp bengang jugak tgk org yg bwk ntah ape2. nak buat cemane, kerana nila setitik rosak susu sebelanga :P

    ReplyDelete
  5. qemmal,
    kdg2 bukn nk kondem pompuan, tp tula agak mengecewakan bila discuss psl driving ni.
    jom tunjuk pompuan bwk kete lebih baik dr laki.

    ReplyDelete

Hello!