small advertisement

Saturday, February 20, 2010

aku penggemar ketam.... meleleh ayaq liuq

Makan malam bersama si dia di Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan




Ketam Masak Pedas - Sedap!

Sotong Tepung dengan Sotong Tiga Rasa - Not so bad.
Tapi belum mula makan nasi, pinggan sotong tepung tu dah nak licin dah. =P


Lokasi: Tanjung Harapan, dekat dengan Port Klang
Suasana: Tepi laut, bole dengar bunyi ombak menghempas pantai (eceh!) sambil rambut ditiup angin halus (extra eceh!)
Makanan: Pilih, timbang, order masakan apa. (Half Self Service) Ada pelbagai jenis ikan, ketam, udang, sotong. Pilih je! Dimakan bersama nasi putih atau nasi lemak. Ikut selera. Ada side order macam satay, kerang rebus, chicken chop (yg ni tk sure sgt)
Harga: Ok la. Apa nak dikata lagi kalau seafood.
Penilaian Penuh: 3bintang setengah

Kalau nak pegi makan kat sana, pegi beramai-ramai samada dengan famili atau kawan-kawan. Untuk couple, kurang sesuai tapi kalau kau seorang pemakan seafood yang tegar, takde hal la...




6 comments:

  1. best3.wah tak sabar nk blk kl!

    ReplyDelete
  2. mehla balik. kot2 kita bole lepak sama.

    ReplyDelete
  3. cepat2 la balik malaysia. meh akak belanja.

    ReplyDelete
  4. mintk ampun, mintk maap.
    saya tk sedar, saya telah membaham sedara anda. hehe

    ReplyDelete

Hello!