small advertisement

Tuesday, January 19, 2010

Babi jadi Lembu?

Apa pendapat korang tentang




Kandang Babi bertukar ke Kandang Lembu?????








Aku selalu berfikiran skeptikal. So paham-paham la response aku macamana.

Ok-Ok. Maaf sebab tiba-tiba emo macam ni. Tapi tadi aku dok layan berita kat TV3. Ada slot yang cerita pasal nak gantikan bekas kandang babi jadi kandang lembu. Bekas-bekas jugak tapi aku masih curiga tentang hal pembersihan kandang tu.Dalam banyak-banyak kawasan, buat je la baru kandang baru. Kenapa nak amik sisa-sisa binatang kotor tu. Aishhh.



meza:............ aku sensitif bab-bab cmni. aishh, jadi vegetarian hidroponik la lepas ni.sekarang ni, apa pun tktau punca makanan dari mana

6 comments:

  1. hmm ntah la.diorg samak kan? pas samak ok kot. mesti org yg samak kandang babi tu berpengetahuan and make sure diorg samak dgn cara yg betul. aku rase shouldn't be a problem after that, tp tak tau la.

    pendapat aku.

    huhu.

    ReplyDelete
  2. diorang mmg samak. tp stil ragu-ragu dgn tahap kebersihan kat kwsn skelilingnya.
    hehe.

    ReplyDelete
  3. ragu2 gak!!
    kalo dah was2..camne nak makan plak kan??ehehhe

    ReplyDelete
  4. Samak ni bukan setakat membersihkan najis tu daripada pandangan kasar menghilangkan warna, bau dan teksture najis tu saja. Tetapi kena yakin juga.. Kalau tak yakin, tak ada makna...Bagi aku kalau lepas samak tu biarkanla dulu tempat tu selama beberapa lama (dlm 1,2 tahun ke) biar hujan dan tanah membersihkan lagi tempat tu. Pastu tak salah nak buat kandang lembu pun. Yang penting yakin!

    ReplyDelete
  5. aku setuju dengan kau. buat jela kandang baru. sibuk nak masukkan lembu kat situ kenapa kan. diorang nie takde otak ke.

    ReplyDelete
  6. nad,
    klau dh was-was, mmg jadi vegetarian la kot.

    bulanbintang,
    aku setuju dengan ko. patut dibiarkan dulu. klau tpt plupusan sampah, kena bpuluh tahun baru bole neutral. apa salahnya bagi tpt tu neutral utk beberapa ketika.

    diza,
    banyak lagi kawasan lapang. dh semacam desperate nk paki yang tu jugak.

    ReplyDelete

Hello!