small advertisement

Friday, December 18, 2009

1431H

Esok dah bermulanya tahun baru bagi umat Islam. Apa azam baru tahun ni? Azam tahun lepas dah settle belom? Nak carry forward untuk tahun ni plak ke? Ikut masing-masing la.

Macam aku, aku ada list yang panjang tentang azam baru tapi tak diaplikasi setakat untuk setahun ni tapi untuk bertahun-tahun. Sebab aku rasa bila kita pasang niat untuk azam baru, bukan untuk setakat tahun tu saja kan?

Dan kalau diikutkan, azam baru tu tak semestinya bila nak tahun baru saja. Bila-bila kita rasa nak berubah untuk perkara yang baik, elok kita kena laksanakan niat tu cepat-cepat. Kalau asyik tangguh je, bila nak jadi yang lebih baik kan?

Hmmm...





SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1431
Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam.
Dan semoga hari-hari yang mendatang, lebih menceriakan dan diberkati oleh-Nya.



3 comments:

  1. slmat tahun baru...
    semoga hari ini lebih baek dr semlm

    ReplyDelete
  2. intan,
    selamat tahun baru. dan smoga hari-hari yang mendatang ni, diberkati oleh-Nya.

    alang,
    kt sini rupanya komen awak.

    ReplyDelete

Hello!