small advertisement

Friday, September 11, 2009

aku sukakan dirimu yang tulus itu

Seperti malam-malam sebelum ni, asal jam tu menunjukkan jam sembilan malam, selalunya masa tengah nonton crita senandung si dayang tu, mesti aku terlelap kat atas sofa. So ending, taktau macamana. Tivi pun start la tengok aku. Dalam jam sebelas camtu, baru terjaga.

Bangun tu pulak, makan-makan kuih, cikedi, minum-minum, tengok-tengok tivi, baca SMS, kiranya buat apa yang patutla. Dalam pukul dua belas lebih, aku tido balik. Kali ni kat katil la. Katil ade, ape kes tak pakai kan.

Tapi malam semalam, tak pulak tertido. Dan berjaya layan cite senandung si dayang sampai pkul lapan setengah. Abis crita tu, layan plak crita blogger boy.

Oh gosh!!! Romantiknya scene kat dalam crita tu. Scene luahan perasaan secara halus. Awek dia tu, nak bagitahu sebab-sebab dia suka kat mamat tu. So dia letak sampul yang mengandungi sekeping gambar bersama sebab dia suka mamat tu. Gambar tu plak mewakili hint seterusnya untuk cari sampul.

Ada lima sebab rasanya dia suka kat mamat tu. So ada lima gambar. Last sekali, hint dia kat cermin panjang. Kat situ dia lekatkan note, aku sukakan diri mu. Dan isi tersirat kat situ, mamat tu nampak diri dia sendiri kat cermin.

Sweet ok???

Mamat tu plak, konon-konon nak balas la. Dia pun pinjam gitar kat kedai musik. Dia call awek dia, dan dia nyanyi sambil main gitar. Tak salah aku, lagu yang dia nyanyi tu, lagu Flop Poppy, atas nama cinta. Kot...

Sweet kn???

Hmm....
Sikit jeles tengok scene tu. Terasa dilambung-lambung nak dilayan macam tu jugak. Konon-konon nak request cik boipren buat sesuatu yang ala-ala romantik jugak.

Tapi dapat tujuh warna bunga rose pun dah kira ok la kan.... (OK je??? Best tuuuu)

Hehe...

P/s: Cikboipren, nnti kita date kat gurney lagi ek.

6 comments:

  1. ni apa ni ...

    apa mkn cekedi nihh ...

    jajan ker cekedi ?

    ReplyDelete
  2. chup2..meeza..citer tue..citer bersiri or citer satu episod..?? hehe..

    ReplyDelete
  3. abgrazif,
    org utara tk sebut jajan. kami sebut cekedi. hehe.

    dayah,
    cite bsiri. dia pn ade blog jugak. upload hasil2 lukisan komik dia.

    ReplyDelete
  4. blogger boy best kan! budi sgt sweet dan baik. tgk cerita tu tak ckup stgh jam. kejap sgt.

    ReplyDelete
  5. nisux,
    budi tu mmg sweet. sopan santun. pesal la diorg buat kejap sgt kn.

    ReplyDelete
  6. amboi siap nak date kat gurney lagi ...

    saya utara kat Penang ...

    ReplyDelete

Hello!