small advertisement

Tuesday, August 18, 2009

09 08 09

Dah sampai depan CIAST dengan kawan aku. Tapi tak yakin itu kenuri kawan matriks tu. So terlajak ke depan dalam 100m. Pastu nampak tanda arah gi umah pengantin. Baru buat U-turn kat depan.

Lepas buat U-turn, gerak perlahan nak cari parking. Kete bawak slow je. Dan rasanya dah berhenti dah pun masa tu. Tapi dari depan, ada sebiji kete perdana, meluru laju ke arah kete kami dan masuk laluan kami. Laju sungguh macam tak ingat nak break langsung dah.

KEDEBANG.... Kete perdana tadi langgar kete kami dan terseret ke belakang dalam kira-kira jarak 10m. Mujur kawan aku yang bawak kete, tak bawak laju dan tak hold break. Break-free. Alhamdulillah dia takde pape. Aku? Aku cedera dari kening sampai ke ubun rambut, gara-gara tak pkai seat-belt.

Pemandu perdana tu pun, tak apa-apa. Anak-anak dia pun Alhamdulillah takde pape. Cuma terkejut je dan terus demam.

Aku pulak terus dikejarkan ke hospital berdekatan untuk rawatan. Yang kawan aku tu, sibuk uruskan hal yang berkaitan dengan kemalangan tu.

Teladan dari tragedi ni......
Pakai seat-belt dari saat duduk dalam kete sampai kete dah behenti, okay!

Kalau tak, pikir-pikir kan la..........

2 comments:

  1. awak ok ker nie???

    isshh
    get well soon yer dear

    ReplyDelete
  2. apa khabar? ada parut tak kat muka tu?
    tu la lain kali pakai tali pinggang

    ReplyDelete

Hello!