small advertisement

Thursday, June 04, 2009

end of May 2009

Sejak dari minggu lepas, aku tak dapat nak bagi fokus sepenuhnya untuk blog ni. Nak kata sibuk tu, sibuk jugakla. Sampaikan aku takde kesempatan nak deliver adiah untuk pemenang entri aritu. Sorry banyak-banyak. Dah siap bungkus dah, tinggal nak deliver je. Ampun!!!~

Seperti mana yang diceritakan dalam entri sebelum ni, weekend lepas, aku ke Tanjung Malim untuk menghadiri majlis kawen bersama-sama dengan kawan baik aku, Ami. Tapi jangan taktau, Jumaat tu, sempat lagi aku shopping kasut kat Mid Valley. Kononnya nak pakai ke kenuri la tu. Hehe.

Kalau ikutkan hati, Jumaat tu macam-macam yang aku nak borong. Lagi-lagi, bila dah tengok sale merata tempat. Tempat yang sangat tarik perhatian aku untuk aku leburkan duit gaji aku ni. Jusco, Padini dengan Body Shop. Alih-alih, tempat lain yang menjadi perhatian. Hehe.

Berbalik kepada Tanjung Malim ni, tidakla aku pakai kedua-dua kasut yang dibeli. Sepasang dipakai, sepasang lagi, nak simpan-simpan dulu. Karang pakai kedua-duanya, bila lagi nak merasa kasut baru kn? Ihik!~

Aku dan Ami bertolak jam sembilan setengah dari umah aku, cheras. Agak-agak korang la bape lama nak sampai dekat Tg Malim dengan menggunakan lebuhraya, proton BLM, halaju 100km/j? Dalam tempoh sejam camtu kami dah sampai dah. Tak sempat bontot aku nak panaskan seat kete kawan aku tu tau.

Sampai-sampai tu, walaupun perut masing-masing lapar, tapi takde la terus mengkedarah. Jaga imej. Hahaa.. Tapi lepas opah pengantin suh gi makan, kami belasah je. Ehek!~

Rombongan pihak lelaki sampai ke umah pengantin dalam satu tengahari camtu. Oh ye, kawan-kawan yang hadiri majlis kawen ni, bole tahan ramainya. Siap malam tu, kami bermalam di hotel. Jap aku kira berapa ramai. Dalam bilik aku, ada lima orang termasuk aku. Bilik sebelah ada enam. Yang balik aritu jugak, ada... em.... dua dari KL, tiga dari perlis.. pastu... sorang dari KL jugak. Jadi, ada berapa ramai kawan-kawan yang datang? Tujuh belas. Oiu.... Ramai tuuuu.

Petang tu, lepas majlis kawen tu, kami beramai-ramai lepak sembang dekat kedai Pau Yit Mun yang sememang terkenal dengan kuih Pau nya. Salah sorang kawan yang tengah keja dengan company O&G, blanja kami makan. Makan kuih pau punya pasal, memang kena pau habis-habisan dengan kami sebab kena charge RM75 you!!! Dasat-dasat. Padahal makan kuih pau je. Takde pun kami order chicken chop ke ape.

Erk, tkde plak sape-sape yang snap pic kuih pau ek.


Malam tu, stil ada event. Majlis potong kek dan buka adiah. Ada jugak benda menarik yang terjadi tapi ini harus menjadi rahsia. Rahsia baju hamster. Hehe. Lina, nanti kita bagi adiah baju hamster time Ami kawen ek?

Ahad tu, hadir kenuri sebelah pengantin lelaki plak. Menu makan dia memang best. Sesuai benar dengan ngidam aku dari bulan lepas, nak makan nasi ujan panas bersama lauk ayam merah. Sedap giles wey!!~ Cam nyesal lak tak buh banyak-banyak dalam pinggan. Bole terasa lagi dia ummh tu.

Petang tu, beransur pulang ke KL dengan air mata. Chop!! Bukan aku. Pun bukan Ami. Tapi orang lain. Diorang ni nak tumpang ke KL. Tapi sebelum diorang tu nak berpisah dengan pengantin, berlaku adegan sebak-nangis-sedu-sedan. Masa tu jugak, lagu latar pun macam masuk je dengan suasana sayu tu. Lagi la si pengantin sedu-sedan kan. Aiishhh.

Sampai je kat KL, drop kawan-kawan kat LRT Masjid Jamek, aku ngn ami beransur plak ke Mid Valley. Ye, tak abis penat, ke Mid Valley pulak. Apa punya pompuan le nih. Kami tengok wayang jam sembilan malam. Nasib cite tu memang layan abis, kalau tak, mungkin aku dah terlentok baik punya kat dalam panggung tu. Hehe.

Erk. Dah. Tu je report untuk weekend lepas. Aku nak tido. Daaa!~



P/s:
Tok, happy birthday!!! Nanti meza blanja makan aiskrim sundae ek.
Linie & Tashah. Congrats for ur engagement. Kawen nanti jangan lupa jemput tau!
Last but not least! Ct & Shahril. Selamat Pengantin Baru!






6 comments:

  1. uik. Dua pasang sekaligus borong?hehe

    ReplyDelete
  2. hepi tul dpt kumpul ngan kengkawan sumer sampai buleh dok hotel lagik.

    ReplyDelete
  3. pau sampai RM75?? biar betik..

    korang sebat berapa bijik.. hikksss..

    .
    .
    .
    .
    .

    jauh perjalanan. luas pengalaman, rabak kewangan... hik hik hik

    ReplyDelete
  4. lupa nak ckp...

    kasut yg first tu... SUPERB... ai likee.... hehehe..

    size berapa tu??? opocot!!
    tanya size kasut org plak... hehehehe

    ReplyDelete
  5. alang,
    aritu tengah sale. tak mampu menahan perasaan. hehe.

    julietchun,
    nk tido umh pengantin, mganggu plak nanti.tido je la kt hotel.

    kts,
    kami sebat sorang sebijik je.tp kalau dh seramai 17orang,tak rm75 jadinya. hikhikhik.
    ko mmg pndai bkata-kata la kts.

    kts,
    cinta pandang pertama, trus beli kasut tu. tnya saiz ni, ko nk beli untuk aku ke?

    arween,
    huhu. macih-macih.

    ReplyDelete

Hello!