small advertisement

Monday, May 11, 2009

mood sakit ati!!

Aku bengang betul la arini kat tempat keje. Bengang sangat... Sampaikan aku rasa macam nak cari daging mentah, jadi tempat cincang. Hahahaaa...

1. Aku bengang sebab sepatutnya ada delivery arini. Tapi macam hape je, nak deliver esok malam plak dari negara kimchi tu. Bilanya nak sampai kat negeri cencalok ni... Delivery yang sepatutnya 24hb April tau bukan May!!! Karang ada LD, aku taknak amik tau. Lantak!!!

2. Punya la supplier aku ni dok fokus kat order ni sampaikan lupa nak amend drawing untuk order lain plak. Remind dah berkali-kali. Tapi selagi tak push, selagi tu tak mau keja tu. Aku jugak yang nak kena marah ngan buyer nanti.

3. Ni supplier lain plak. Bole plak deliver barang kat negeri minyak dan gas tu, lain-lain jenis barang. Tak ke susah aku nak berjawab dengan buyer. Ye, ini aku akui, aku terlepas tangan jap aritu. Sebab percaya sangat punya pasal. Tapi tak payahla kau nak ada kos-kos sampingan plak. Kita setuju macamana aritu.

*Nasib katun ni comel walaupun nampak cam bengang. Kalau aku, dah muncung dah*

4. Bos aku ni pun sepesen. Aritu kata cam lain, arini cakap cam lain. Kalau hal kecik takpe, ni dah melibatkan nama company tu kena band atau tak. Nasib baik aku tak setuju pape dengan orang tu, mau tidak aku nak jawab hape. Esok aku takmau cakap ngan orang besar kat company tu. Biar aku pass kat bos. Nasib baik dia bos, kalau tidak memang aku nak memberontak. Tapi dari memberontak, baik mintak bonus. Lagi berbaloi.. Hahaa...

5. Last!!! (Aku rasa last la...) Aku fedap nak keja kat situ. Banyak agenda, propaganda, politika. Pikir diorang punya kepentingan je. Dulu mana ada kau dapat order banyak camni, aku yang bawak order weh. Tu pun kau kedekut nak bagi bonus. Appraisal pun tadak. Patutla semua yang keja situ, bila cukup setahun ja, belah. Memang politika betoi la...
.
.
.
.
.
.
Ok.. Rasa lega sket memberontak dalam blog ni. Dan aku terasa simpati plak dengan keyboard lappy aku ni. Menjadi mangsa dicucuk, dirogol dengan jari-jemari aku ni. Selalu bila aku taip-taip ni, aku belai dengan penuh kasih sayang. Pelan-pelan je aku taip. Ahaks.


7 comments:

  1. sabar...sabar... sabar itu iman. ngeh ngeh ayat ttg keyboard yg dirogol itu tak boleh blah. hehehe

    ReplyDelete
  2. erk. rakus sgt menaip tadi. itu yg bole terpikir cm gitu tu.
    huhu

    ReplyDelete
  3. sabaaaaaaaaaaarrrrrrrr
    jgn marah2
    nak cari daging...pi pasar

    ReplyDelete
  4. nk daging cincang? oraito gak. Bleh buat spagethi.hehe.
    :P

    ReplyDelete
  5. hantuk kepala tu kat dinding skali..sure tak marah lg he3x

    ReplyDelete
  6. a.b geldofg,
    sabar dah ni. ada daging dlm peti ais tu. mlas nk kluarkan je.

    alang,
    awak makan spageti eh? taktau plak saya.

    kak ita,
    kesian plak kat kepala ni. kang senget plak. hehehe

    ReplyDelete
  7. gambar tu chomel gila. macam terbayang kalau awak marah macam tu. orang tgk pun tak takut awak :D

    ReplyDelete

Hello!