small advertisement

Thursday, April 02, 2009

transform.....erk

Esok, aku nak buat satu transformasi untuk rambut aku. Tapi ntah aku tabah ke tidak nak buat ni. Klik aku dok support gile suh aku bertransform. Padahal aku bukan berani sangat pun.

Eh, aku berani, tapi dolu-dolu je. Sekarang tidak. Entah kemana ilangnya berani yang ilang tu. Dulu, aku punya berani sampaikan buat rambut boy-cut. Takat rambut seinci setengah je paling panjang. Pun penah buat ala-ala punk gitu. Bab kaler pun, daring. Merah menyala. Blue-black pun pernah. Blonde tu je belum try.

Tapi sekarang...

No-no-no

Tidak ku berani seperti dulu

Padahal time gile tranform tu, masa kat zaman sekolah, penuh dengan rules. Bukan pembaris okey. Tapi undang-undang dan peraturan.

Sekarang ni, dah abis zaman persekolahan. Sekolah rendah ke, sekolah menengah ke, kolej pun dah khatam. Dah masuk zaman bekerja dah pun.

Tapi pesal aku tak berani buat perubahan ni. Bukannya aku keje gomen yang aku kena jadi skema. Ataupun sebab bos aku? Bos aku ni pun bukannya jenis alim-alim, kot aku segan ditego oleh dia.

Dan selama ni pun, aku tak pernah kesah orang cakap pe kat aku. Buat bodo aku je. Buat muka tembok. Telinga kuali. Adeh. Sejak bila ni aku jadi budak baik?

Eh budak baik? Celah mana? Hiks!~

Kalau aku berani buat transformasi tu, aku akan tunjuk wajah terbaru aku. Itu pun, kalau aku berani nak buat la. Ataupun berani nak tunjuk perubahan kat korang. Hehee~

9 comments:

  1. aku harap2 ko berani (tk sabar tunggu rmbut baru ko ni)

    ReplyDelete
  2. hooo..aku pun nk transform..nk potong rambut...tapi aku xtau nk wat camne...tgh fikir2..huhu...

    ReplyDelete
  3. nak tuko pesen rambut ke? nnti tayang ler..kami kasi komen

    ReplyDelete
  4. ab geldofg,
    tengah cari semangat dan keberanian nak tukar rambut baru. sedikit perubahan aje, tp keberanian yg nk dicari tu... adeh deh deh... pyh benor.

    zeze,
    aku siap buat survey cari pattern yg sesuai. memandangkn muka aku bersegi.
    payah weh.

    ReplyDelete
  5. kak ita,
    kalau berani, saya letak la gamba rambut pesen baru. kalau tak berani, saya paste gamba org lain la.
    hehe.

    ;)

    ReplyDelete
  6. citttt..mana ble...letak arrr

    ReplyDelete
  7. takat potong rambut aku tak heran, jgn ko tunjuk rambut kaler berbelang2 dah.

    ReplyDelete
  8. kak ita,
    klau rajin, letak la kot.

    julietchun,
    niat asal nk berbelang. tapi kang tkejut plak tok ngn wan aku. hehe.
    so postpone dulu smpai tok ngn wan balik kg. hehe...

    ;)

    ReplyDelete
  9. cepatla publish rambut baru...

    ReplyDelete

Hello!