small advertisement

Friday, April 17, 2009

ponteng jom

Aku ponteng keje arini.

Yep, memang sempoi.
Sebelum pukul sembilan, aku sms bos,

I can't make to the office today, got something to do at my hometown. I'm very sorry and thanks.

Haha. Memang sempoi. Tapi sebelum aku ponteng, aku dah siapkan dan abiskan semua kerja aku semalam. Aku dah siapkan kerja aku sampai keja untuk ari rabu depan. Kiranya tak masuk keje sampai rabu pun, tkde hal la. Tapi, macam la ofis tu aku yang punya kn.

Haha.

Dasat, dasat.

Yap, memang aku balik kg arini. Saja nak berubah angin. Sengaja pilih arini, sebab pikir ada pasar malam dekat area kg aku tu. Nak beli murtabak, sate, putu mayam, kacang rebus dengan pelam.

Bunyi cam menu biasa. Tapi kalau dah tringin yang kat kg jugak, memang camtu la. Korang cakap pe pun, tak lut. Erk, bukan ngidam tapi teringin. Pape je laa...

Tapi kan, murtabak dia dah naik harga la. Dulu dua inggit lapan posen, skarang dah tiga inggit. Sate plak, dulu secucuk tiga posen je. Sekarang ni, dah empat posen secucuk. Adeh.. Kopak duit aku.

Masa aku jalan-jalan kat pasar malam tu, tiba-tiba ada sorang pompuan tego aku. Muka macam cam tapi dulu muka nakal sekarang muka cam ala-ala ayu gitu.

Sekali, kawan sekolah rendah aku la. Sudah lama aku tidak ketemu dia. Dan pastila kali terakhir time aku darjah enam dulu. Memangla patut kau berubah personaliti. Aku ni je kot, masih seperti dulu. Masih nak bermanja-manja dengan tok dan wan.

Dan aku agak suprise, dengan berita dia sudah kawen dan anak satu, keje kat kastam plak tu. Wow.. Aku ni?? Baru je nak keje... Aishhh...

Below, some of the pictures yang aku snap masa aku dalam bas pulang ke kg. Ni semua pic time aku awake. Coz sebelum tu, aku sibuk melayan mimpi sebaik saje bertolak dari Jalan Duta. Hehe...

(,")


Lokasi: Kat tepi highway Kuala Kangsar - Taiping


Kampung aku ni, boleh dikatakan terletak dekat tiga sempadan negeri, perak, penang dan kedah. Line border yang ketara, sungai ni yang menjadi border.


Stesen bas yang ade kat kampung aku ni.



10 comments:

  1. o pnteng ye...aku nak rport kt bos ko..siap ko

    ReplyDelete
  2. Uik. dah pandai snap pic byk2 eh.hehe

    ReplyDelete
  3. ab geldofg,
    ala, kan ke dh SMS pagi-pagi kata tak datg kje.
    ponteng berhemah tu.

    hehe

    alang,
    bosan kat atas bas tu. nampak sgt tkde keje nak buat.

    (,")

    ReplyDelete
  4. dah lama aku tak tgk sungai yg bersih dan deras airnya,huhuhu.

    ReplyDelete
  5. ooo balik kpg...ooo blk kpg..

    ReplyDelete
  6. seronoknya dapat balik kg.... huhu nak balik kg jugak la...

    ReplyDelete
  7. Meza, ko org parit buntar ka?

    ReplyDelete
  8. katerina,
    yerp! tepat! orang parit buntar. awat?

    ReplyDelete

Hello!