small advertisement

Tuesday, March 31, 2009

yu, umur dah ningkat ni.. bila nak ehem-ehem


Buchuk Ku Sayang
Happy Birthday
To
You

~ Happy Always ~
~ Hope All Your Dreams & Wishes Will Come True ~
~ Hope You Success With Your Master ~
~ Chayo'-Chayo' ~
~ Love & Miss U ~


P/s: Nanti meza blanje mkn sushi king ek....
P/s (2): Artikel ni aku buat khas untuk kawan aku, Ami sempena birthday dia... N that is her pic!

Friday, March 27, 2009

bersama neopets


Ada tak sesiapa yang rajin layan game online neopets ni?

Kalau ada, korang memang bole geng ngan aku. Hahaa~

Aku bukannya baru-baru ni mula berjinak-jinak dengan game online ni. Dari zaman kat kolej lagi dah. Kalau orang lain sibuk main game, Worms, Counter Strike, aku plak sibuk layan game neopets ni. Berjam-jam pun bole lagi-lagi internet kat kolej tu dua puluh jam sehari berfungsi. Laju ke tak, aku tak amik kesah. Sebab kadang-kadang tu, lebih kepada susun atur hidup neopets ni.

Actually, benda ni lebih kepada kita bela binatang virtual. Kita bole pilih binatang yang comel-comel yang ada, bole pilih kesihatan, kekuatan, ketangkasan, warna, jantina dan nama untuk binatang yang kita pilih tu.


Profile neopets aku: Ada kedai, galeri, koleksi trofi.
(Bukan nak menunjuk, tapi nak tunjuk betapa bestnya bende ni kalau pandai main)

Dalam neoworld (dunia neopets) ni, bukan setakat main game je, kita bole battle sesama neopets, bole berkenalan dengan neoepet lain, kumpul duit, antar neopets untuk holiday, neopets tu pun bole sakit-sakit, kumpul barang-barang neopets dan bermacam-macam lagi la...

Koleksi plushies aku dalam NeoWorld

Selama aku main selama empat tahun lebih ni, aku sempat berkenalan dengan dua-tiga pemain neopets yang ada di negara lain, satu dekat UK, Singapura dan India. Dan ada jugak ada tiga-empat pemain neopets di dalam negara yang sempat berkenalan.

Oh ye, walaupun neopets ni lebih difokuskan untuk golongan kanak-kanak dengan warna-warna yang ceria, karakter yang comel, tapi siapa tahu entah-entah pakcik-makcik umur empat puluh - lima puluhan pun ada main jugak kan. Huhu..

Jadi untuk sapa-sapa yang abis modal untuk buang masa kat ofis atau kat umah, join la benda ni (klik kat banner atas sekali tu). Bukan kena bayar pun. Free aje. Kalau rasa-rasa lost dengan neopets ni, roger aku. Aku akan cuba tolong korang sebaik mungkin. hek!~


Thursday, March 26, 2009

selamat menjalankan tugas

Semalam dah diumumkan keputusan perwakilan umno. Aku suka dengan keputusan Datuk Seri Shahrizat menjadi Ketua Wanita Umno yang baru. Bukan tak suka Tan Seri Rafidah, tapi elok la diberi kepada lapisan yang lebih muda. Dan bonda memang suka abis dengan Datuk Seri Shahrizat sejak-sejak berlakunya satu kejadian tu.

Untuk Ketua Puteri pulak, aku memang tak berapa familiar dengan ahli-ahlinya. Bukan maksud aku yang aku ni aktif politif, tapi aku rasa puteri-puteri umno tak aktif seperti pemuda umno. Ataupun pemuda umno memang bijak mempopularkan diri. Hek!~

Aku agak kecewa dengan keputusan Ketua Pemuda Umno dengan majoriti yang kecil. Aku mengharapkan Berani Berubah yang mendapat jawatan tersebut berbanding Setiakawan. Dari dulu lagi aku memang sokong dan sukakan Berani Berubah. Cuma aku dapat rasakan mungkin semangat Setiakawan yang lantang membuatkan Setiakawan lebih diterima berbanding Berani Berubah.

Nampaknya aku kenala mendaftar jadi ahli Umno lepas ni. Mana tau, satu undi bole merubah segala keputusan selepas tiga tahun nanti.

Apehal pun, tahniah kepada semua exco-exco perwakilan Umno yang baru dilantik semalam. Selamat menjalankan tugas dan jangan tinggal janji je.

Em... Apa-apa je la Labi...

P/s: Ntah nape aku bersemangat dengan hal politik ni.. Pengaruh sapa la agaknya...

Wednesday, March 18, 2009

sisterhood award

Arween, award ni utk aku ke?

Kalau bukan pun, aku nak jugak rembat.

Hahaa~


Walaupun aku rembat, tapi aku takdela kedekut sangat. Ni aku nak share la jugak dengan orang lain. Dengan itu, aku nak share dengan :-)
  1. Natrah
  2. Faradiza
  3. Ami
  4. Suzan
  5. juliet_chun
Sebab aku rasa dengan blog korang ni termasuk arween, telah berikan semangat, keyakinan, ilmu untuk aku teruskan kehidupan. (ewah, terlebih letak semangat plak). Walaupun ade sesetengah tu, aku kenal orangnye melalui blog je.

Korang best!!!~








Dan terima kasih banyak-banyak.....




Friday, March 13, 2009

ban kaya tak masuk carta ke

Bawah ni senarai nama-nama yang terkaya di Malaysia
  1. Robert Kuok
  2. Ananda Krishnan
  3. Lee Shin Cheng
  4. Teh Hong Piow
  5. Lee Kim Hua
  6. Quek Leng Chan
  7. Yeoh Tiong Lay
  8. Syed Mokhtar AlBukhary
  9. Vincent Tan
  10. Tiong Hiew King
  11. Azman Hashim
  12. William H. J. Cheng
  13. Lee Swee Eng
  14. Ong Beng Seng
  15. Lim Kok Thay
  16. Vinod Sekhar
  17. Lee Oi Hian
  18. Yaw Teck Seng
  19. Anthony Fernandes
  20. Mokhzani Mahathir
  21. Kamarudin Meranun
  22. Jeffrey Cheah
  23. Lee Hau Hian
  24. Chong Chook Yew
  25. Yaw Chee Ming
  26. G. Gunalingam
  27. Lim Wee Chai
  28. Kua Sian Kooi
  29. Lau Cho Kun
  30. Abdul Hamed Sepawi
  31. David Law Tien Seng
  32. Tiah Thee Kian
  33. Liew Kee Sin
  34. Ahmayuddin Ahmad
  35. Eleena Azlan Shah
  36. Lin Yun Ling
  37. Ong Leong Huat
  38. Lim Thian Kiat
  39. Khoo Kay Peng
  40. Nazir Razak
Diorang ni ada harta yang bermillion-million.... Dasat gila weh. Tapi walaupun aku berangan nak jadi kaya, tapi takda la sampai bermillion-million. Macam tak tenteram pun ada. Em diorang ni, agaknya gaya idup macam mana la gamaknya kan. Diorang enjoy hidup macam kita jugak ke. Ataupun ada stail diorang sendiri. Rasa macam nak intebiu diorang pun ada.

Tapi alih-alih..... Kembali ke tanah jugak tak.......

p/s: Ntah nape aku rasa jadi kaya bermillion-million tak bahagia mana. Cuma sronok part shopping ja la kot...
p/s (2): nama maw* ngn sit* tkde ke? kot2 la diorang ni ada harta jut-jut tapi tak tersenarai masuk dalam carta ke....

Monday, March 09, 2009

mungkinkah diri aku seperti di bawah ini

aku turut terlibat jawab soalan drpd link ni lepas aku melawat blog diza.

thanx halalkan link tu. ahaks...

Your view on yourself:

Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.

good listener tu betul kot. coz slalu org ckp cmtu pasl aku

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

romantic ke? hahaa. aku pun tk tau

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

bunyik cam desperate pun ade. tk betul. coz aku slalu amik masa yang lama utk bkenalan

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

betul, betul. kalau tak suke, buat pe nk buang masa kn.

Your views on education:

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

dah grad, baru terasa pentingnya education. bole turn back time tak.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

yerp, tak bole belah kalau buat keje yang tak menghiburkan ati dan money sangat penting dalam idup skrg ni

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

aku sangat suka mencuba sehingga mencapai kejayaan

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

memang pun. terserlah keegoan yang ade. hikhikhik..

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.

full of energy tu, tk sgt kot. aku ni pemalas. tp moods changing tu, memang betul. kejap aku elok, kejap aku moody. hehee~

Aku nak tag org bole tak.... So bole la aku mengenali diri korang macam mana kan. Tapi kalau rasa, tak tepat dengan diri korang, takyah buat pun takpe. Bukan wajib pun.

Calon-calon untuk tag ini ialah: Orang Manjung, Ami, Qemmal, Julietchun, Arween, En.HZ, para pelawat blog ini.

Sunday, March 08, 2009

mood arini



aku perlukan kedamaian

.
.
.
.
.
dan aku percaya semua orang pun begitu

Tuesday, March 03, 2009

tag!!! from diza

WHOEVER WHO GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER.

DIZA
1.my x-class mate aku masa kat form 5
2. nama kami dekat-dekat
3. kalau dia outsider cm aku, aku rasa kami bole lepak bersama

5. dia cool (blog dan kt sekolah dulu)
6. kami sealiran perangai. cthnya: toot.... ;)
7. bunyi nama kami juga hampir sama.. diza dan meza
8. independent dan buat hal sendiri
9. dulu kt sekolah, suke pkai barg nike. ntah skrg. (weh, btul ke)
10. dia suke bergambar (ahaks)

Aku tak berapa rapat dengan dia ni. Cuma camtu-camtu je, tu pun kt sekolah dulu. So tak banyak yang aku tau pasal diri dia. Sori ye diza. Aku akan cuba berkenalan lebih dengan ko. Hehee~
Sekarang aku tak mau tag sape-sape memandangkan aku rasa tak ramai yang mengenali aku ni.
Tapi, Orang Manjung, Ami sila jawab tag ini ye.

Berusahalah!!!