small advertisement

Thursday, February 26, 2009

booolat

Semalam aku post satu shoutout di ****.

"Meza harus berdiet setelah makan."

Dan pagi ni, aku tengok ada sorang dua yang response dengan shoutout aku tu.

Shameer - pale hotak ko.. buat pe ko nak diet lagi?
Awesome - dietla...tahun ni dia nak nak belanja nasi minyak..
Ami - ntah nyer..kepala hangguk meza...nk tgl tulang ke?
Shah - ko xtau shameer...meza dah booolaaat...skrg...pipi dia dah mcm pompuan baru pas bersalin...hahahah

Dan aku tak tahu nk response macam mana kat diorang. Sebab nya, dulu aku memang kurus. Aku akui, kalau ditiup angin, kebarangkalian untuk tumbang tu, memang ade. Tapi sekarang, aku dah tembam dah. Dah berisi dari dulu. Ade sesetengah baju tu, aku terpaksa surrender to my mom. Macam baju kebaya, baju yang bersaiz S.

Oh ye, yang pasal Shah tu, dia memang bole komen camtu sebab aku baru jumpa dia ari sabtu lepas.

Budak-budak Master drpd universiti aku ada pameran kat PWTC sempena MTE. Dia, Suley, Miskol, Rizal terlibat sekali. So, aku amik kesempatan jumpa diorang la masa tu. Padahal mission utama, nak bagi balik buku kt Shah yang aku dah pinjam berzaman tu. ;)

Sampai-sampai je aku sampai kat booth diorang, Shah tego dengan perubahan diri aku ni, makin berisi, tembam. Ntah puji atau tidak, aku tak tahu. Tapi yang aku perasan ada unsur compliment bila dia ckp 1% comel telah up dari markah asal. Yang lain-lain pun ada tego jugak perubahan positif aku tu. Suke ati betul aku masa tu. Cuma part tembam tu je la yang tak brape nk bape suke. Sebabnya, tembam sangat ke?

Sekarang aku nak maintain fizikal aku ni ke, or diet?

Tapi kan.... Aku suka makan la sekarang ni. Semuanya pun nampak sodap!!!!! Nasi kandar, ketam goreng, sotong tepung, ikan bakar, sate, murtabak, roti naan, sup daging, kek kat Secret Recipe, Manhattan Fish, ......... Adoi, meleleh-leleh air liur aku time ni.

So macamane ni?

2 comments:

  1. kalo dulu angin tiup pun bleh tumbang tapi la nih angin tak berani nak langgar aku sbb tak bergoyang langsung,wakakakka. aku pun npk sumer sodap.

    ReplyDelete
  2. julietchun,
    kita patut lepak mkn sama. aku ni, org sebut pun, dh terliur dh..

    ReplyDelete

Hello!