small advertisement

Monday, December 15, 2008

penghujung november (2)

Beriya kononnya aku nak cite pasal aktiviti aku aritu. Tapi tak tercerita lagi sampai ke saat ni. Ok,ok.

Aritu former housemate aku kt kolej aritu, turun KL. Aku describe dulu pasal diorg ni.

Nama: Ami Terbolah (Bukan nama sebenar)
Asal: Kelantan.
Sebab datang KL: Ade hal famili dan jumpa aku+Limau Kasturi

Nama:Limau Kasturi (Pun bukan nama sebenar)
Asal: Currently keje kt Ipoh tapi Johorian
Sebab datang KL: Nk jumpa aku ngn Ami Terbolah sambil-sambil shopping spree

Mula-mula, aku pegi pick up Limau Kasturi kat Puduraya, dalam pkul11 cmtu. Pastu kami naik train, blik umh aku. Nk letak beg. Pdhal bukn beg besar pun. Juz nak tambah kekosongan tangan untuk membawa beg shopping. Hehe.

Alih-alih sampai umah, pintu papan terkunci. Lupa mau pesan kt housemate aku tu. So kami pun pergila Jusco. Yang tak berapa jauh dr umah. Lunch jap. Pastu bonda aku kutip kami berdua dan anta kami kt Times Square. Bagus tul la bonda aku bab-bab anta ni. Rajin!!!

Sampai kat Times Square dalam seminit dua, aku decide untuk bawak Limau gi Sg Wang. Dah alang-alang nk merayau kan. Masuk2 je, singgah kedai SEED. Dah pun start shopping. Wow. Pantas. =P

Tapi Limau tak selesa dengan suasana Sg Wang tu. Crowded sangat! So kami beralih arah ke Times Square balik. Pusing punya pusing. Sampai penat la. Singgah minum jap kt Aunty Anne tu. Pastu pusing lagi. Sementara tu, kami dok tunggu Terbolah ni datang. Tapi tk sampai2.

Pastu dah lewat petang, barula si Terbolah ni sampai ngn adiknye. Pegila mkn kt tpt fav kami dua, Sushi King. Oh ye, officially jadi tpt fav selepas 1st time mkn kt situ,tp masa tu kat Penang la. Bole gitu? Ala cm McD la jugk. Merata-rata ade.

Mkn punya mkn. Aku dh penat dh time tu. Tk larat. So aku byk diam je. Tapi Limau ngn Terbolah, still lagi rancak bcerite. Lepak-lepak layan gamba jap, sambil layan minum teh ijo jap.

Pastu pusing2 jap. Lepak plak kt Aunty Anne.. Lagi. Aku tk mkn. Still kenyang. Diorg mkn roti dengan penuh semangat dan sembang2 lg. Then, start adegan tangkap gambar blatar belakangkan pokok Fir (Krismas kn).

Time tu kt 1st floor. Trun plak kt bwh. Snap lagi. Masa tu plak, ade pelancaran Mega Sale. Snap lagi. Alih2 dah pkul10 lebih ke dekt2 kul11 dh.

Blik umh jap. Rest. Pastu dlm kul12, send plak Terbolah ngn adiknya ke Menara Duta plak. Lpas anta, pusing2 ngn Limau kt dlm KL. Hajat nk tengok nyah. Tapi cuti kot. Hehee.

Smpai umah kul1 lebih. Tapi aku tdo kul bape tau? Kul3. Sebab kul2 cmtu, bonda plak ajak sembang. Wah2....... Penat. Bangun awal, tdo bukn main lambat. Tapi tkleh lawan Terbolah nye time tido arr.. Hehee....

Untuk next day, sambung ari lain. Tk larat taip. Ngeeeeeeeeeeeeeeee~

P/s: Cite aku ni mcm tkde kemuncak, tkde penamat. Memang laaa.... Taip pun kelam kabut. Buat keje mencuri taip time kije. Padaaaannn!

No comments:

Post a Comment

Hello!