small advertisement

Monday, December 22, 2008

nk cuti jumaat ni

Syoknya kalau ofis tutup jumaat ni. Bole merasa nak cuti panjang sket. Tapi elok la aku cadangkan suh tutup je ofis jumaat ni. Memandangkan tinggal 2 org je yg keje. Lain-lain dah cuti dah jumaat ni.

Mood cuti-cutian + mood tk hingin buat keje pun dah menjelma. Orang lain sibuk cuti, dr 25hb ni sampai la 4hb Jan. Dekat-dekat 2minggu tu. Aku ni plak terkial-kial keje. Kn, kn? (Padan muka aku cuti dh abis)

Lagipun aku rasa... Aku rasa laaa... Company yang omputih handle, sah-sah cuti time jumaat ni. Tkde maknanya klau dtg ofis stakat nk tunggu fon call dari tah sape-sape kn. Ataupun dtg ofis untuk dengar bos nyembang.

Baik aku layan online dekat umah. Bole minum-minum, makan-makan. Tekun membaca blog orang tanpa gangguan. Tkde orang nak kacau dengan hal-hal bini diorang. Apa, korg ingt aku ni kaunselor part time ke?

Ye, aku tau. Aku ni pendengar yang baik. Bape kali tah, korang puji aku. Tapi kan, jauh di sudut ati aku ni, aku rasa ko ni orang yang kejam. Mintak aku bagi nasihat yang bukan-bukan. Bila aku bagi nasihat yang baik, tknak plak dengar. Kang aku sekeh kang. Baru tau.

Erk.

Dah terkeluar topik.

Ampun ye para pembaca.

Emosi plak aku bila tau gaji aku lambat kali ni. Padahal aku dah berangan plan macam-macam untuk cuti minggu ni. Kijam nye bos!!!~

Aku nak mogok lagi minggu ni.
Cuti ngn gaji nye pasal.

Ko tengok la nanti...

.
.
.
.
.
.
.
.

Haha. Macam berani sangat.

2 comments:

  1. Berani la cuti kang tak berasap dapur ko,hahaha.

    ReplyDelete
  2. alah.... cuti lah ko brani... pastu kt umah mesti ko buhsan punye... kekekeke...
    -cekgu-

    ReplyDelete

Hello!