small advertisement

Tuesday, December 16, 2008

makcik cleaner nak jadi director filem,bole tk?

Seorang wanita India dok intai-intai kat muka pintu ofis aku. Muka cam nak mencuri. Tapi aku tau, dia tengah intai, tgk bos aku tu ade ke tidak.

Aku pun bukak kn pintu untuk dia. Oh ye, pintu ofis aku tu sentiasa berkunci dan kne bukak secara manual. Tkde punat atau remote yg bole bukak dari jauh. Ofis tak canggih ok. Punch card pun tkde. Oops, ape plak aku nk cite sbnrnya ni....

Bos tkde la Fatima.
Ya ka?? Horeyyy!!! Amboi, suka sungguh aih. Oh ye, makcik F ni cleaner yang datang mengemas kt ofis aku ni, 2 kali seminggu.

CLICK!! Baru sebut kata tkde, tup tup dh masuk. Bukan kata makcik F je tk suke bos aku ni ade, aku pun sekali.

Fatima! Apa crita? Sapa bos aku kt makcik F ni.
Itu hali....... Makcik F membuka crita. Bos aku ni suka sangat dengar crita. Mengalahkan orang pompuan yang dicop busy body. Series!

Ntah ape tah yang makcik F ni crita. Tapi bos aku kemain suka. Gelak terkekeh-kekeh. Nyampah pun ada.

Tah camne, bos aku keluar jap. Ade hal ape tah. Aku pun tnya kt makcik F ni, crita apa yang best sgt tu. Mcm crita kt panggung lagaknye.

Sekali dia cakap, Itu celita saya suka-suka buat. Bagi itu bos, ati suka juga.
Adeh, macam tu pun bole eh. Pesal la makcik F tu susah payah bikin crita untuk bos. Bukannya bos aku kasi gaji extra pun. Increment pun hampeh.

Macam-macam pesen la orang kt dunia ni.

Nota: makcik F ni India tp nama ja cm malay sket.
Nota2: makcik F buat crita sbb tkmau bos aku ni kacau dia buat keja.
Nota3: Bos. F nk buat keja ni. Jangan kacau bole? Cakap dlm ati je. Aku tak rajin nk campur hal org ni. Hehee

2 comments:

  1. Bleh gak reka citer camtu yek? Pssttt! Aku pon tak ske kalo bos ade,hahhaha. Salam ziarah.

    ReplyDelete
  2. julietchun,
    makcik F tu sibuk nk vacuum,time tu gk la bos nk dengar cite. mahu makcik F tk bikin cite best utk dia?





    hehee~

    ReplyDelete

Hello!