small advertisement

Sunday, August 31, 2008

:: Aktiviti Bersama Ami ::

Siang tadi, aku berjumpa dengan bekas teman sebilik ku, Ami ketika aku di kolej dulu. Kami berjumpa di Megamall Mid Valley dengan adiknya, Nabila.

Sebelum aku tiba di Mid Valley, kami berdua dah bertukar-tukar sms, bertanyakan aktiviti di Mid Valley nanti dan tentang lunch. Aku tahu, dia sangat suka dengan sushi. Jadi sengaja aku cadangkan sushi kepadanya.

Ya, memang itu plan asalnya lagi, nak ajak aku makan sushi bersama. Oh ye, aku betul-betul belajar makan sushi daripada Ami ni. Aku ada makan sushi sebelum tu, tapi sekadar merasa saja. Tak seperti bersama Ami. Sampai je aku di Mid Valley tu, aku pun mencari mereka.

Kami bertemu di ruang tengah aras lantai (ground floor) dan terus menuju ke restoran sushi yang kami kenali, Sushi King. Aku order Fry Set dan Ami pula order Piri Piri Chicken. Untuk Nabila, Ami syorkan Donburi. Aku tak pasti Donburi yang mana.

Sementara kami menunggu set yang diorder, kami bertiga layan dulu makan sushi yang dipilih oleh Ami dan Nabila (daripada landasan piring yang bersebelahan dengan meja kami). Ada la 2-3 jenis sushi dipilih dan dicicah bersama kicap dan wasabi.

Aku tak layan sangat makan bersama diorang tu, sebab aku menunggu set yang aku pesan tu. Lamaaaaa betul. Bila dah sampai set yang dipesan, masing-masing mula makan dengan tekun (baca: diam) termasuk aku sekali. Hehe.

Berakhirnya saat makan sushi pula, lokasi seterusnya ke panggung wayang untuk menonton filem Death Race. Bermula pada jam 3.40 petang dan berakhir kira-kira satu jam setengah kemudian.

Kemudian, kami berpusing-pusing dalam Mid Valley tu, sehingga aku rasa seperti sesat sebentar. Berehat dan teruskan perjalanan ke Kotak Masa (Times Square). Tujuan utama ialah, ami nak membeli sehelai dua baju di sana.

Selepas selesai aktiviti di Kotak Masa, Ami pun bergegas pulang dengan adiknya dengan menaiki teksi. Maklumla dah dekat jam 8. Dan aku pula, meneruskan aktiviti lain di Sungai Wang. =P Aku pun patut balik pada waktu tu, tapi aku terpaksa teruskan aktiviti aku tu, klau tidak, rugi aku nanti.

Jadi, aku berenti di sini pos untuk kali ini. Aktiviti aku bersama Ami pun memang berakhir di Kotak Masa kan. Nak tau lagi ke aktiviti aku selepas itu. Tengoklah nanti bila aku rajin untuk menaip, aku poskan artikel bagi aktiviti aku selepas itu k. Tak payah la tunggu. Huhu...

Tuesday, August 26, 2008

:: Sebagai Hadiah ::

Pemberian oleh kekasihku sempena konvokesyen dan sambutan ulang tahun perkenalan kami berdua. Ada lagi satu bar cokelat yang diberikan oleh dia. Tapi aku tak sempat nak snap kan gambar cokelat tersebut. Nak snap sekarang, dah tinggal sikit je lagi. Tknk la aku tayangkan di sini. Hehe..

Terima kasih sayang ku!!!

Monday, August 25, 2008

:: kasut but ku ::

Ini la kasut but aku, yang aku pakai sewaktu menghadiri konvokesyen. Cantik tak? Hehee







Jenama Jess je. Tk tau la orang kata branded ke tk. Harga pun okla. Tkdela mahal smpai beratus ringgit...


Agak terkial-kial juga aku pakai kasut ni. Tak berapa nk stabil. Tinggi jugak. Adala dalam 2inci. Aku ni plak jalan jenis nak berlari. Lagila jadi tak stabil. Tapi atas pentas, aku jalan slow-slow. Memang beradab sopan sangat. Serius!!! =)

Apahal pun, nasib aku baik. Tak tersembam kat atas pentas tu. Mau tak, memang aku yang melakar sejarah pertama tersembam atas pentas di depan Raja Muda... Huhuhuuuu~

Sunday, August 24, 2008

:: Sambutan IV ::

Konsert Akhir Gang Starz Musim Kedua

Antara kumpulan-kumpulan yang terpilih untuk ke konsert akhir Gang Starz Musim Kedua:
D'Reborn - Indonesia
Paragon Child - Filipina
One Nation Emcees - Malaysia
3.5 - Filipina
Akasia - Malaysia

Dan juaranya ialah:
One Nation Emcees dari Malaysia
dan mendapat USD100,000. Banyak tu....
Itu duit USD bukan RM. Kalau dalam RM, maybe dalam RM320,000.

Untuk pemenang paling banyak mendapat undian pula ialah:
One Nation Emcees dari Malaysia
dan mendapat RM10,000 dan percutian ke Bali
(kalau tak salah aku la.. hehe)

Sebenarnya, aku langsung tk berminat dengan benda Gang Starz ni. Tk tau pn, sapa yang terpilih, terwakil. Tau2 dah sampai ke konsert akhir. Tapi dah housemate aku layan Gang Starz, aku pun layan la sekali malam ni. Jadi, jangan plak kata aku ni peminat Gang Starz k!!!

:: Sambutan III ::

Olimpik Beijing 2008

Bye-Bye Beijing. Aku suka dgn performa kamu.
Lagi2 dgn stadium sarang burung. Sangat menarik.


Dan selamat datang London.
Tunjukkan pretasi yang terbaik pada 2012. Aku menanti.


Ini maskot-maskot yang mewakili Lima Bulatan Olimpik.
Aku taknak komen lebih pasal Olimpik Beijing 2008. Info bole didapati di sini.

:: Sambutan II ::

Ulang Tahun Perkenalan

Kepada kekasihku,
Selamat menyambut ulang tahun perkenalan kali ke 5.
Semoga kita berdua dapat mengharungi liku-liku hidup yang diberikan oleh-Nya bersama-sama.
Semoga hubungan kita dapat melangkah ke peringkat seterusnya seperti yang dirancangkan.
Semoga hubungan kita akan kekal hingga ke anak cucu.

Terima kasih kerana sentiasa menyayangi dan memahami diriku ini.
Dan terima kasih untuk segala-galanya.
Love U Hubby!!~

:: Sambutan I ::

Hari Jadi Ibu Ku Kepada Puan Rosliza,
Selamat menyambut hari jadi yang ke 4*.
Ku berdoa:-
Semoga hidup mu sentiasa dilimpahi rahmat oleh-Nya.
Semoga hidup mu sentiasa diselubungi dengan kegembiraan, bukan lagi kesedihan dan kesakitan.
Semoga diri mu dipermudahkan untuk mengharungi liku-liku hidup.
Amin Ya Rabalalamin....

Terima kasih kerana sentiasa menyayangi ku.
Terima kasih kerana sentiasa bersabar dengan kerenah anakmu ini.
Terima kasih untuk segala-galanya.
Love U Mummy!~

Wednesday, August 20, 2008

:: Bosan ::

Bermulanya pagi tadi, aku rasa sangat bosan. Bosan utk ke kerja. Bosan utk bekerja. Bosan utk melakukan kerja di tempat kerja. Ya, aku tiada kerja utk dibuat. Tiada kerja yang menanti utk disiapkan. Hanya internet yang menunggu aku. Untuk jari-jemari aku buat exercise di mata keyboard. Serius!

Ptg td, sebelum aku bersiap2 utk pulang, officemate ada bertanyakn sesuatu. "Apa perasaan U keje sini? Regret tk?" Tk mampu sebenarnya aku nk jawab soalan begitu, walaupun mudah bunyinya. Aku tidak pasti perasaan sebenar aku. Serius!

Sesekali je diriku akan dicabar utk menyiapkan kerja. Sesekali je diriku akan menyahut cabaran itu. [sesetengah drpd cabaran itu, aku terpaksa decline, bgantung kpd situasi cabaran itu] Bila aku menyahut cabaran itu, keadaan itu hanya bertahan utk tempoh 1-2hari. Tk sempat rasanya nk puas dgn cabaran yang ada. Memang banyaaaaaaaak sgt aku habiskan masa mengadap laptop, tp utk surf bnde yg merapu2. [check email, friendster, blogger]

Dan aku juga sedikit terkilan dengan gaji semasa aku. Tidak sebanyak yang kawan2 ku dapat. Tidak setaraf dgn ijazah yg ku perolehi. [walaupun pencapaian kurang memuaskn] Dengan gaji yg ku perolehi ini, aku tk dpt nk merasa dgn penuh nikmat. Tidak dapat menyimpan utk masa depan. Tidak dapat menikmati keadaan yang loaded. [aaah, itu tk perlu la] Ya, aku juga tidak mampu belanja ibu dan kedua atuk& nenek ku. Serius!

Tp kalau dibandingkan dgn kerja kawan2 ku yg bergaji sehingga RM2.5k, kerja mereka sgt banyak. Hingga terpaksa stay up ke mlm, utk siapkn kerja mereka. Aku tk pyh. Memang goyang kaki saje. Goyang smpai lenguh.....

Itula bezanya gaji besar dgn gaji kecik, keje banyak dan keje sikit.. Aku patutnya bersyukur dgn kerja aku skrg kn?


Monday, August 18, 2008

:: Graduasi ::

Yeay!!
Aku sudah bergraduasi.

Sudah pun punyai sekeping ijazah (skrg ijazah tkde gulung-gulung lagi dh...)
Hari graduasi yang berlansung pada 16hb Ogos yg lalu, bertempat di Dewan 2020, Kangar Perlis.
Agak meriah. Tapi sedikit terkilan kerana orang-orang yg tersayang tidak berada bersama. Hanya tok dan wan aku yg menemani ku pada hari itu. =(
Dan aku jua sedikit terkilan kerana tidak dapat meluangkan masa bersama rakan-rakan ku. Tidak dinafikan, masing-masing ingin bersama keluarga mereka. Tapi selepas ni, tak mungkin lagi dapat bersama/berjumpa seperti dulu. Dan mungkin selepas ini, majlis perkahwinan yang akan menghimpunkan kita bersama.
Ntah majlis siapa yang akan berlansung dalam tempoh terdekat ini. Tunggu kan aje... kad jemputan dari mereka....


Ini sedikit gambar yang sempat aku snap. Layan aje la........

Monday, August 11, 2008

:: hampir sehat ::

hampir sminggu aku tk sehat.tragedi ni bmula time minggu lpas. tika aku mjadi pbagai jenis ikan.. mlm tu aku dh perasan sesuatu.. 'badan aku ni cm panas dlm' tp aku biar je dulu.. lagi blasah sundae strawberry McD ngn coke ais. and keesokan arinye...

aku dh start batuk.. batuk kering.. (yg cm kasar bunyi nye tu...) pastu plak aku ni masih clever. pegi blasah minum ayaq kotak milo.. lagi la btambah batuk aku tu and tekak mulai sakit. tghari, badan dh start tk selesa. mula ngantuk2.. sejuk sgt kt luar tp badan aku dh panas.. sok tu, aku MC 2ari. menetap di umh. berehat je.. kononnya la.. pdhal, batuk tk renti2... dh sakit dh abdomen perut aku tuh...

oh ye, aku pegi klinik and kne charge rm47 utk ubat batuk, demam, sakit tekak, antibiotik... mahal gile... tp ubat tu cm tk effect pape pn smpai skrg ni.. harapkn antibiotik je kot yg ok.... aku ingt after 2days, bole la masuk keje balik, tp aku pengsan kt ofis. nasib bos tkde. aku ngn selambe bentang tikar. tidoq dr pg smpai ptg. hehee......

sabtu, demam aku dh hampir ilang. batuk je dok tkokoh-kokoh yg masih gile.... ahad pn begitu... dan juga arini.. tp bkurang dr selalu... itupun sbb aku blasah mkn breacol... abdomen aku dh tk sakit... batuk pn dh merdu sket... tp kahak je tkmo klua lg... tensen tul!!!~
bila nk sehat sepenuhnye nih!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lusa dh nk mlawat ke negeri utara yg tkenal dgn panas kering.. kang demam lagi.... cmne???

p/s:start smlm, mak aku plak yg start selsema... idung dh jd cm idung rabbit... merah pink... huhu

Monday, August 04, 2008

:: Ikan ::

Today is the second day aku balik keje lambat. Dlm kul5.50.. (lmbt sgt ke tu???) tk lmbat mne pn sbnrnya, juz aku tk suka tunggu bas lama2. mcm tadi pkul6.40 br aku dpt bas. hampir sejam. dan pastila aku kne jadi ala2 ikan bilis.. menyelit selagi bole.

dh smpai kt bus stand KL Sentral, br lapang aku nk berdiri pn. Bole la kiranya nk jadi ikan puyu ke.. (aku pilih puyu sbb jarg2 aktif, eh ye ke?? hehee) anyway, itu part tunggu bas ke pasar seni.
skrg part aku tunggu bas nk blik cheras plak. aku tunggu bas kt dpn menara maybank k. bas yg pegi cheras tu mmg banyak. tp kne sanggup jd ikan bilis. tkde pasal aku nk jadi ikan bilis lg.. so aku pn tunggula bas lg.. and ade gk bas yg bole bg sedikit kselesaan wpun aku tpaksa bdiri. aku jd ala2 ikan sardin sket td...

Tp part keselesaan bertahan utk beberapa minit je. dh smpai kt majestic, ade la mamat indon ke sape tah, bdiri sbelah aku ni. adeh, dia punya bau, mmg aku tk tertahan. smpaikan aku mbelakangkn dr dia la.. aku ngadap akak sorg ni. dhla badan berbau, bole plak dia kasi bukak 'aircond' dia luas2... sbb dia pegang holder yg kt atas... adeh, lg la aku cm nk tmuntah.. series!!~

At last, smpai gk kt jusco maluri. aku singgah jap kt McD. Beli set Big N Tasty skali ngn onion rings. then aku add on sundae strawberry.. tp aku take away, tunggu plak taxi.. and aku pn jadi la seekor ikan yg seperti di atas ikan yg besar.. yg tunggu dibawa pulang ke dpn umah.. tp kne chargela rm3.. pdhal dekat je. tah2 rm2.40 patutnya. tp itu yg kt sbrang jalan la. nway uncle tu tk pasg meter pn. agkny dia dh tau fare cmne kot.. so aku tkde amik ati pn.

smpai2 umh je, aku tuka uniform. and menjadi sperti seekor jerung yg sgt kelaparan. tk saba2 dh nk idang bege ke ape.. time mkn tu la, br aku nk cucuk straw minum, mkn onion ring pn time tu jugk la. and diselang seli dgn aiskrim sundae. hehee~..

lahap2..... dan skrg aku rasa aku dh gemuk cm ikan paus... gemuk dan malas (ai, mlampau hiperbola aku ni ye) tp aku masih rajin nk belek blog ni.. dan menjadi ikan yg celik IT plak... ikan ape yg celik IT? huhuu.... jgn mare!~

p/s: mak aku blik lmbt arini, klau tk mmg aku dh mintk mak aku amik aku kt tpt keje td.. hehehe

Friday, August 01, 2008

:: Other Story ::

Aku pnah bgtau korg yg aku ade byk bahan nk cite kn... But aku simpan je la ye hasrat tu.. Sorry!~

:: First Salary ::

Smlm aku smpai2 ofis, aku tnye my officemate, duit dh masuk blom. then dia kata kne pegi Alliance Bank kt sebelah MidValley, utk cashkn cheque tu... Dgn selambanya, aku pn kluar ofis dlm kul10 cmtu gi midvalley, naik bas ok. Dh smpai kt Midvalley tu, sesat la plak aku nk cr bank tersebut. So aku pn cuci mata la jap tgk apa yg patut. Tk sedar diri tul yg aku ni tgh keje, lg mau rayau2... Dh jumpa bank, trusla aku cashkn. Nk buat apa lg kn. Tkkn nk bertapa dpn tu dulu.... Huhuuu~
Dh cashkn cheque tu, and aku dpt la RM1***.35 utk 1st salary aku.. budget cm cukup nk survive kt KL ni, tp lpas aku list down apa yg aku kna bayar, nk beli, nk itu ini, cm tkde balance pn.. Dasat ke aku berbelanja.. Tp tu list je, mampu ke tk aku follow pn tk sure lg. And mayb byk lagi things yg aku akan add up. Dan semestinya tk cukup salary aku ni...
Syokla eh sape yg gaji RM2000 ke Rm2500... Lagi2 yg dok area yg kos rendah ke.. Byk yg korg bole nyimpan dan buat dgn duit tu.. Hope la aku dpt increment lpas ni after beberapa buln aku keje.. doa kn je laaa...
Oh ye, korg mesti nk tau, bnda apa yg aku list down utk budget bulan ni... Here it is... Tgkla, and komen la apa yg patut.. Should i pay for it, buy for it or not...

My Budget on August

Insurance - RM150
Phone Bill - RM60
Baju & Kasut Convo - RM200
Budget to Perlis - RM200
ASB - RM200
Transport & Food -RM200
Bayar Utang
Petrol
Pemberian kpd mami
Others

Itu je listnye. Tp bila total up, amik kau... Dkt RM1500... Tk mrasa la aku nk shopping sgt... SobSobSob....!~