small advertisement

Sunday, May 25, 2008

:: Kau Dan Dia ::

Awk,
Tk salah awk abaikan dia utk sekejap utk komitmen awk,
Tp tidak patut abaikan dr tunjukkan kasih syg awk kpd dia.
Kerana dia seorang perempuan yg selalu perlukan perhatian drpd kekasihnya.
Tk salah awk msg dia wpun jarang2.
Tp jgnla smpai dr tghari ke mlm, lupa kan dia.
Tk salah awk nk tunjukkan prestasi awk.
Dia tahu awk seorg yg rajin.
Tp jgnla rajin terlebih klau layan tdoq dlm stor.

Dia dh tnya diri dia…

Dia suka suami yg rajin carikan rezeki utk familinya,
Dia suka suami yg bekerja di syarikat besar,
Dia suka suami yg punyai azam besar
Dia juga suka suami yg punyai jawatan besar di syarikat besar
Tapi itu sekadar rancangan awk dan dia.
Masa yg akan menentukan.

Dia pn begitu, tidak tahu apa yg direpekkan.
Tapi dia sentiasa cintakan awk.
Dan sentiasa rindukan awk disisi dia.

P/s: Dia ada pesan kt awk, jgn tensen2 selalu.

From,
SAYA

Saturday, May 24, 2008

:: Pulau Batu Puteh ::


Aku tktau nk response cmne ngn keputusan batu puteh ni. Klau ikut hujah yg ada, mmg layak dpt kt negara jiran. Pulau tu tk bertuan, negeri johor plak dh bgtau awal2 tknk masuk campur hal batu puteh. Nk salahkn negeri johor pn, kita sendri tk terpk kepentingan pulau tu utk masa akan datg. Dulu2 myb tk jd hal, sape yg berhak atas batu puteh tu. And mayb negara kita ingt, kita ni lg dekat dgn pulau tu, so pulau tu kita punya la. (mungkinla, aku pn tk sure..hehehe) Tp bila dh smpai dunia yg semakin maju, br nk sedar hak masing2, br la nk pakat berebut. Nasib ada mahkamah yg lebih pentingkan fakta dan hujah dan menegakkn kebenaran, klau dulu2 mau nya dok bperang skrg ni. Actually aku tk phm konsep perang ni. Sape pn tk untung kot. Abaikanla bab perang tu. Tp skrg ni aku tk sure plak effect kt org sekeliling batu puteh tu. Dulu kononnya, rakyat johor slalu jugk pi cr pendapatan kt perairan batu puteh tu. Ada plak tu siap bwk pi melancong tgk2 kt batu puteh (aku tk sure kesahihannye k) Skrg tktau la mcm mana. Kita ada Terumbu Karang Tengah, tp bole buat apa ja? Tkkn nk buat rumah api jugk kot. Pening plak kapal2 tgk byk sgt rumh api…

Klau korg nk baca news psl keputusan hak Pulau Batu Puteh, korg bole le click2 kt bwh ni..

Tuesday, May 20, 2008

:: he& she ::

post kali ni, me nk cite and tunjuk my parents wedding pics. my parents ni bnikah dan bsanding dalam bulan julai, 1984. gmba wedding ni blaku kt sebelah family my mom. pics sebelah my father, tkde plak dlm simpanan. so tk dpt la nk upload.


tgk drpd pic my parents tu, cm bahagia je kn... like forever happily ever after.. but it only last for few years. ksian my mom.. ntah, but i never knew the real story from my father. so i cant judge it cmtu je. btul tk.. and bila me dh besar cmni, me dh tk interested nk blame sesape. enough for me to think about them... skrg me sendri dh start facing dgn my real world.. so, what else?


pic atas ni, my mom dgn Allahyarhamah rozida, her sister a.k.a my acu. my acu ni dh meninggal dunia time me kecik2 lagi. tp me sempat la nk mrasa manja2 ngn dia. still ade memory... she's very nice, and maybe the smartest among my family members. at 18, already went to oversea to further her study at australia. after graduating, she got a job in kuching. but in young age,she....
yg pergi, kita biarkan ia pergi. tp kita yg masih hidup, harus meneruskan kehidupan kita seperti biasa. truskn usaha utk segala impian dan cita-cita. bukn give up mcm tu je di tgh2 jalan kn. kita mungkin bole give up, tp utk apa kita diberikan kudrat dan keyakinan oleh Nya... jgn mengalah sebelum mencuba... btul tk kwn2????

p/s:tetiba plak cm emo.. =P but now, the thing that i really wondering, me byk ikut follow sape ek? i mean by physical. my father or my mother?

Saturday, May 17, 2008

:: wishes ::


smlm, merupakan hari guru. dh lama me tk wish hari guru dkt mana2 cikgu me.. last me wish hari guru, myb dlm 4thun yg lpas. me wish dkt Puan Werdah. me pos kad waktu me kt matrix. org lain myb tk ingt cikgu ni, tk popular, biasa2 je. but me suka cikgu ni.. caring, suka bleter.. like my grandma. huhu.. nk pos kad dkt cikgu tu pn, Puan Werdah dh bsara dh. oh ye, even lecturer pn me lupa nk wish dlm 2-3thun ni.. pdhal diorg tu pendidik. em dh tgh mlm cmni, br la me ingt nk wish kt fav lecturer me yg slalu support, slalu tolong me tu. dh mcm kakak sendri pn ade.. nway, selamat hari guru Puan Shazmin!!!


one more thing that i forgot, about mother's day... em, me dh wish kt my mum. but still i wanna wish Happy Mother's Day utk semua mama, emak, ibu, mami even to grandma... Thanx utk segala prays and wishes utk kami semua. to my grandma, even though i didn't wish u and same with ur children, but i knew, they knew that we all love u very much. nnti birthday tok, kita sambut sama ye!!! ;-)

Wednesday, May 14, 2008

:: away ::

sorry guys, lama tk update blog ni.. tkde mood nk update, lebih2 lg sibuk spend time ngn kawan2... as we may not met like always after this.... yaa, yaa.... lpas ni, masing2 akan bawak haluan masing2... klau sebelum ni, duduk sebumbung, serumah, sekolej, seuniversiti, and bawak satu komitmen. tp after lpas ni, kita hanya tinggal dlm satu negara... **mayb** itupun klau sape2 yg dok dlm negara, and tk stay kt oversea la.. klau yg those dok oversea tu, kita masih dok dlm satu dunia k... wakakaaa... =P

to fellow friends lagi2 yg penah serumah dgn me, me sgt bterima kasih kerna menjadi housemate yg best utk me. to nat, yan, nana, angie, peipei, nice to know u all... thanx utk segala cooperations yg korg penah bg kt me.. to nat (again), thanx utk segala komen2 mbina and support ko slalu kasi kt aku, thanx jugk cz slalu mdgar cite2 aku yg mcm2 ada... hehe.. em, aku akan slalu ingt kt ko, cz ko la yg ptama ajar aku naik bas pegi as, tunjuk dunia SIMS kt aku, jalan2 di bazar ramadhan, berbuka sama and mcm2 lagi.. hehe =P thanx tau... aku doakan ko slalu bahagia dan cemerlang dgn segala keputusan yg ko pilih (tu kira tmasuk keje, psgan idup, kwn2, umh and ape lg ek)


utk ami, kas and roza, i will gonna miss u all. i dont even have a word to describe my feeling. myb dlm 4thun ni,bila me dgn korg, i'm very enjoyed with my self.br trasa cm disayangi sbg seorg kawan. lg2 dgn keprihatinan ami, some advices from kas, and some of blur from roza. psl blur roza tu, me sempat mrasa jd kakak tiri jap. syok gile hahahaaa... i will really miss that time. me doakan korg dpt apa yg korang idamkan.. succeed in whatever u do. ami & kas, i'm waiting for ur photoshop and bakery k!~

utk kawan2 yg lain, me pn sntiasa doakan kejayaan korg. lpas tu klau sapa2 yg dh jd org popular ke, dh jd org yg kaya raya,jgn lupa diri plak ye... huhu~ em, lupa plak.. me nk mintk maaf utk segala salah silap me selama me kwn ngn korg ye. and mintk halalkn segala mkn minum, terhutang, teramik,terpukul, tertinggi suara, and segala 'ter' tu ek... sorry sgt2... me tau kne mintk maaf kt sorg2, tp me mna tau sgt ade sapa2 yg tkecik ati ke ape ke kn...

last but not least,
I WILL GONNA MISS U ALL
AND HOPE THE MEMORY WILL REMAINS

Monday, May 05, 2008

:: jOm heBOh ::

yesterday, me pegi jom heboh dekat perkarangan stadium kangar. selama bermastautin di perlis ni, this is the first time, me dtg bnde jom heboh ni. sib me tk expect ade mcm2 kt situ. before pegi tu, harap la ade biskut Munchys ke promote jual... tkpun apa2 yg relate dgn my interest. aleh2, gerai silky girl je jd mangsa me.. lain2 kedai, jenguk pn skali lalu je... huhuhu ;-) tp rasa berbaloi jugk pegi ke jom heboh tu cz i met bro Ally Iskandar. ini yg kali ketiga me met bro Ally. tp manela dia nk knal or ingt kn.. rmai kOt yg mintk bgamba dgn dia.. ntah2 ada yg snap 10-20 kali pn, dia still tk prasan... (snap yg skali skala la, buknla 10-20kali utk aritu je.... pa daaa..~) ade je artis lain kt situ, tp tk mnarik perhatian langsung nk pi snap. hehe...

.:: tk mcm pinang dibelah dua, tp dibelah 10. wakaka ::.

berbalik kpd brg silky girl tu, quite cheap jugk la... tiba2 cm ragu-ragu pn ada, dat thing murah sbb kne reject ke ape.. huhu... tp blasah je beli perfume for my hubby (silky for men).. klau kt kedai slalu rm17, kt jom heboh tu br rm10. so tk ksah la reject ke ape pn... wakakaa~ my friends pn borong skali jugk. compact powder smpai 2-3... mascara, lip gloss... dasat2.. tp tk jugk dpt paper beg ke ape... kedekut nye silky girl.. hehe... mascara tu kn rm8 je... lip gloss pn br rm6 kot. tah, tk ingt plak.. tp ok laa... sib me under budget, klau tk, mjadi mangsa keadaan jugk tu.. ngeh,ngeh, ngeh..... after borong kt silky girl, kitorg pn pulang. tkde dh nk layan konsert ke ape.. rimas.. hehe.... myb pasni klau pi jom heboh, me juz jenguk kedai silky girl je kot. hahahaa~

:: I Do Love You ::

When i dont call you
[ Its because im waiting for you to call me ]

When i walk away from you mad
[ Follow me ]

When i stare at your mouth
[ Kiss me ]

When i push you or hit you
[ Grab me and dont let go ]

When i start cursing at you
[ Kiss me and tell me you love me]

When im quiet
[ Ask me whats wrong/Or mess with me. ]

When i ignore you
[ Give me your attention ]

When i pull away
[ Pull me back ]

When you see me at my worst
[ Tell me im beautiful ]

When you see me start crying
[ Hold me and tell me everything will be alright ]

When you see me walking
[ Sneak up and hug my waist from behind ]

When im scared
[ Protect me ]

When i lay my head on your shoulder
[ Tilt my head up and kiss me ]

When i tease you
[ Tease me back and make me laugh ]

When i dont answer for a long time
[ Reassure me that everything is okay ]

When i look at you with doubt
[ Back yourself up ]

When i say that i like you
[ I really do more than you could understand ]

When i grab at your hands
[ Hold mine and play with my fingers ]

When i bump into you
[ Bump into me back and make me laugh ]

When i tell you a secret
[ Keep it safe and untold ]

When i look at you in your eyes
[ Dont look away until i do ]

When i miss you
[ Im hurting inside ]

When you break my heart
[The pain never really goes away ]

When i say its over
[ I still want you to be mine ]

Sunday, May 04, 2008

:: Songkhla ::

dat day, ade la pesta songkla dekat2 ngn kolej me ni. tk tau pn pe bnde fungsi pesta songkla ni, tp me ngn friends meninjau2 kt tpt jualan nye.. hehehee~ besala girls.. niat tu tknk beli pape pn, tp terbeli jugk... satu baju, ngn beg2 kecik (ntah, ape tah namanya)....

kalau beli satu RM6, beli dua RM10, belasah je beli dua, walaupun tktau nk pkai utk ape yg lagi satu tu... hehe~

ni dia letak RM10, tp me mintk tawar gk smpai la dpt RM9.50.. hehe.. 50sen pn jadi je... =P~

time nk balik tu, sempat lg pose kt bas siam ni. huhu~ thanx angie for snapping the pic... =)

p/s: ni la simptom2 bosan, tlalu rajin update blog... huhuhuu~


Saturday, May 03, 2008

:: synopsis ::

Synopsis:
Billionaire industrialist Tony Stark (Robert Downey Jr) makes weapons for the U.S. government. While testing of one of his inventions, he is wounded, captured and forced to make weapons for the enemy. Instead, he fashions himself a crude power armour to save his life and facilitate his escape. When he returns home, he revises his armour and finds purpose as the Armoured Avenger, Iron Man!

Star Ratings:

Overall 4 stars
Cast 5 stars
Plot 3 stars
Effects 4 stars
Cinematography 4 stars

After seeing "Iron Man", some people might scream, "Where's all the action!?" This movie is clearly not about that. Sure, there are some heart-stopping scenes where Tony Stark/Iron Man flies around in his suit, testing it out and injuring himself numerous times in the process, not to mention the scene in the beginning of the film where he makes his daring escape after being captured by terrorists in Afghanistan.

Let me explain. In very much the same vein as "Batman Begins", what this film does is show us the origins on Iron Man and how he came to be. If you were expecting in-your-face, non-stop action frenzy like last year's "Transformers", this movie will disappoint you just a wee bit. In fact, most of the action in the film is already shown in the theatrical trailer, which you've probably seen half a dozen times.

"Iron Man" is more story-driven, and it takes its time to introduce Tony Stark and friends and slowly lets us explore Stark's world. Luckily, it isn't one of those superhero movies that fail to live up to the hype; on the contrary, it delivers everything it promises. There's witty dialogue, a well thought out plot, excellent special effects and CGI without being over-the-top unbelievable, and an amazingly well put together cast portraying characters with true depth and emotion, without sacrificing the fun. All these elements come together to make the film one of the highest quality big budget movies I've seen in a long, long time.

With regards to the cast, a more fitting troupe could not have been chosen to come together onscreen. The chemistry between all of them, especially the unspoken love between Tony Stark and his faithful assistant Pepper Potts (played by Gwyneth Paltrow) was so subtle and relatable. Jeff Bridges as Obadiah Stane may not seem like an obvious choice, but he transformed himself for the role and made it work. From a hapless, deadbeat hippie in "The Big Lebowski", he turns into a relentless industrialist, whose main goal is profiting from war, not giving a second thought to the tree-hugging types.
Robert Downey, Jr. was a class act, effortlessly becoming Stark with the same spirited charm and inner turmoil bubbling just beneath the surface, making Iron Man a very interesting and dare I say unorthodox sort of hero with many, many flaws. Despite the flaws and the fact that deep down, you know you should be hating a person like Stark, you can't help but love and respect him for his utter sincerity. Nobody could have done it better than Downey.

The only downside to the film is really the fact that they couldn't squeeze in a little more action into the two hours, instead of harping on about who Iron Man was and where he came from. The movie isn't called "Introducing Iron Man" after all! Towards the end, the energy and momentum felt like it was flagging, and the ending itself was obviously left open for a sequel or two (or three!). Perhaps some might find it bad filmmaking to end it that way, but it is quite plain as to what their intentions are.

The best way I can describe "Iron Man" is that it plays like a very exciting, two-hour long trailer for the actual movie, which isn't out yet. We'd probably have to wait a year to see Iron Man fully in action, and until then, this should serve to whet our appetites. I definitely can't wait to see what's next for Tony Stark and gang!

Source: Cinema Online

:: more ::

sedikit maklumat mengenai bangunan tertinggi kt dunia. sedang dibina di Dubai. current ketinggian, 680m. tp target ketinggian dlm 800m. wah, dkt 1km tu...

.:: carta ketinggian ::.

.:: design bangunan tertinggi kt Dubai ::.

ni sedikit pics pasl design bangunan yg cm pelik sket..

.:: design bangunan Ryugyong ::.

.:: design bangunan spire kt chicago ::.

.:: design bangunan Trump Tower kt Dubai ::.

ade byk lg pics pasl design bangunan yg pelik2 ni.. tp tk larat nk upload dh.. hehe.. =)

:: jambatan terpanjang ::

em, slalunya soklan popular, bangunan apa yg pling tinggi dlm dunia, sapa yg terkaya dlm dunia, tp penah tk korg tertanya jambatan terpanjang kt dunia. skrg ni dh announce, jambatan terpanjang kt negara China. jambatan ni mhubungkan dua bandar ni sejauh 36km, iaitu bandar Shanghai ngan bandar pelabuhan Ningbo. ikut sumber yg me tgk ni, dia kata klau slalu nk pegi dari satu bndar ke satu bndar ni, amik masa dlm 4jam. tp skrg dh dipendekkan ke 2jam setengah. nway, lori ke bas ke yg diklasifikasikan sebagai kenderaan berat, tk dibenarkan lalu ek. lagi2 jambatan ni tgh dlm proses percubaan. kang retak plak jambatan tu, trima lebihan muatan... susah nnti. =P~
tp kn, bole ke nk tahan dok atas jambatan smpai 2jam setengah.. tu tktau bape punya had laju. klau bwk nya slow je, lg lama.. pastu mau nya, ade pape terjadi kt atas jambatan tu nnti, tk pasal je nyusahkn org lain. kot2 la klau tiba2 sakit perot ke, jenis sakit perot yg cirit tu, tk ke payah nnti.. agaknya kne pakai pampers kot... haha~ jambatan penang yg tk seberapa jauh tu pn, rasa jauh sgt. ni kan plak 36km.. wow!!! kiri kanan laut... seram plak. kang klau ada water horse kt laut tu, apakah perasaan.. wakakaa... (ku bilang kalau ok!) rasanya cm mjurus byk kes kejadian bunuh diri atas jambatan tu je.. hahaaa.. ambulance kne get ready ek utk setiap km. =P~
nway, info tbaru mmg mengatakan China ada longest bridge, tp ada info lain kata Tasik Pontchartrain kt selatan Louisiana lg panjang. pjng dia, 23.87 miles (38.42km). secara logik, yg ni lg pnjang, lebih 2km, tp tktau la info mana yg betul. korg check sendri la ek.. me mlas nk recheck balik.. huhu~
.:: ni pic jambatan kt Tasik Pontchartrain ::.

tgkla tu, betapa bosan nya lalu kt laluan yg kiri kanan air. highway utara selatan tu, even lalu kt kawasan bukit bukau ke, kt hutan2 ke, tkdela bosan sgt. siap ada R&R lg. ni atas jambatan ada ka R&R?? cm tk wujud ja.... ha lg satu, agk2 korg la, bapa gamaknya tol dia cas klau kt malaysia ni? mau berpuluh2 hengget..... klau kt oversea?? adeh!!!~

Friday, May 02, 2008

:: orang besi ::

orang besi ke org seterika?? dua2 pn tk sesuai utk translation ironman. hehe... cz dlm crite tu sendri kate dia bukn org besi.. =)~ actually, tanggal 30hb april aritu, me gi tgk crite IRONMAN kt jitra mall.. best gk story tu. juz agk dissapointed utk sape2 yg harapkn action and stunt. cz dis movie more to introduction to IRONMAN. mengenali sejarah awal ironman ni wujud cmne. testing equipments, body..sket la part action2 tu. ape yg iklan tu tunjuk tu, takat tu je la kot action dia. tp mamat yg blakon ni, cm agk tua sket la. klau muda, lg ok kot. sib still smart and sesuai. pelik gk kot klau hero muda buat misai cmtu.. hahaa~ neway, tau kn ironman ni asal from comic zaman dulu2.. lpas buat komik, br buat dlm bntuk kartun plak. tp sure punya la korg tk layan sgt lg pompuan. cz komik ngn kartun tu published time zaman 60an cmtu. mne de lg kn.. tkpun actually me je kot yg tk layan kartun tu.. hehe~ some more pasl ironman ni, dia ade group tau. bukn band yg nyanyi tu. tp cm sekutu dlm menyelamatkn dunia. so nama group dia ni The Avengers. Antara ahli2 nya, the hulk, captain america, spiderman, wolverine, and etc. korg buat la research sendri yerk.. huhu~

.:: ni la ironman dlm bentuk komik ::.

.:: pelakon-pelakon yg terlibat dlm crite IRONMAN ::.

.:: ini pulak kononnya prototype costume IRONMAN ::.

.:: crite yg kononnya release 2 Mei 2008 ::.

Lpas tgk crite ni, mungkin korg akan buat satu andaian iaitu, org botak ni mesti jahat. hahaa.. =P~ and lagi satu, lpas tgk crite ni, korg akan suke buat gaya ni, iaitu bdiri tegak, dua2 tgn rapat dgn badan, tp telapak tgn diangkat. tk pcaya, try tgk crite tu.. hehe~